CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Köse: Referandum’da Eşit Şartlarda Yarışmadık

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, MYK üyeleri Zehra Eriç ve Eda Sercan Akdoğan ile birlikte Karaman’a gelerek İl Başkanlığında partili kadınlarla bir araya geldi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Köse: Referandum’da Eşit Şartlarda Yarışmadık

CHP Kadın Kolları Başkanı Oya Arsak ve İl Başkanı İsmail Atakan Ünver’in selamlama konuşmalarının ardından söz alan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, “Biz referandum sürecinde çok ciddi çalışmalar yaptık. Referandum sürecinde ciddi emekler verdik. Biz dedik ki cumhuriyete, Atatürk ilkelerine, bu ülkenin geleceğini sadece bir kişinin iradesine vermeyelim dedik.  Bu memlekette yeni anayasalar yapalım içinde özgürlüklerin olduğu, içinde demokrasinin olduğu yeni bir anayasa yazalım dedik. Yanlış mı yaptık? Ama bu kampanyayı biz kazandık” dedi.
Kampanya kapsamında ülkenin ikiye bölündüğünü belirten Köse, Referandum sürecinde eşit şartlarda yarışmadıklarını söyleyerek, “Devletin tüm olanakları devletin valisi, kaymakamı, belediyesi AKP’nin il başkanları gibi çalıştılar. Evet, tarafında olan il başkanları gibi çalıştılar. Biz hayırı büyütenler biz bu yola yüreğimizi koyduk. Bu yolda emek verenler kazandı. Çünkü biz kaybetmedik bu yarışta. Bu yarışı biz aldık. Biz bu yarışı büyütmek zorundayız. Bu yarışta umudumuzu kaybetmeden umutla yolumuza devam etmek zorundayız. İşte daha şimdiden meclisin yetkileri azaltılmış durumda. Biz meclis kalsın yerinde dedik. Çünkü Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu meclisi kurarken bu meclisi hediye ederken bu ulusa ciddi mücadeleler verdi. Bu ülke kolay kazanılmadı bu ülke şehit kanlarıyla kazanıldı. Bu kadar kolay mı heba edilsin. Bu kadar kolay mıydı bu ülkeyi heba etmek. Bizim yeni bir umutla yola çıkma zamanımız geldi. Yeni umutları büyülterek bu ülkeye bu ülkenin geleceğine sahip çıkma zamanımız. O güç bizde var ben buna inanıyorum. Referandum sürecinde 54 ilde çalışma yaptım. Sayamadığım köy, ilçede durmadan dinlenmeden çalışma yaptım. Çalışma yaparken bize umut bağlayan kadınlar gördüm. İşte bizim onlara borcumuz var. Onlara olan borcumuzu ödemek durumundayız. Bu emek bu güç bizde var. Gittiğiniz yer sizindir gitmediğiniz yer sizin değildir. Mutlaka gidin. Umudumuzu kaybetmeden bu umudu büyülterek biz yüzde 49’a sahip çıkmak zorundayız. Çünkü insanlar bize umut bağladı. Teşekkür ziyaretleri yapacağız. Biz bu ülkenin yarınlarıyız” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284