CHP, Kamu Spotlarının Yerel Medyada Ücretli Yayınlanması İçin Meclise Kanun Teklifi Verdi

8-10 Mart 2017 tarihlerinde Ankara'da TİMEF tarafından gerçekleştirilen Anadolu Medyası Çalıştayı meyvelerini vermeye devam ediyor.

CHP, Kamu Spotlarının Yerel Medyada Ücretli Yayınlanması İçin Meclise Kanun Teklifi Verdi

TİMEF Genel Başkanı Şakir Gürel, “Çalıştay sürecinde hem iktidar hem de muhalefet partilerinden en üst düzeyde kabul ve katılımların olması, çalıştay sonuç bildirisini ve siz Anadolu Medyası Temsilcilerinin dile getirdikleri sorunları sahiplenerek ilgileneceklerinin sözünü vermeleri, TİMEF olarak biz davet edilmesek de Anadolu Medyasını temsilen bir grup arkadaşımızın Sayın Cumhurbaşkanımıza ortak sıkıntılarımızı arzetmelerini, hepimiz adına güzel ve sevindirici gelişmeler olarak görüyoruz. Anadolu Medyasının sorunları ile ilgili en son gelişme ise bugün yaşandı CHP “Kamu Spotlarının Yerel Medyada Ücretli Yayınlanması” için TBMM ne bir kanun teklifi verdi. Yerel Yönetimlerden Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun imzası ile verilen kanun teklifi ile ilgili haberi sizlere gönderiyorum. En iyi şekilde değerlendireceğinizden eminiz. Zira bu konunun iyi değerlendirilmesi, diğer siyasi partilerin ve iktidarın da biz Anadolu Medyası ile ilgili çalışmalarını da hızlandıracaktır” dedi.

“KAMU SPOTLARI YEREL MEDYADA ÜCRETLİ YAYINLANSIN”

Kamu Spotlarının yerel radyo ve televizyonlarda ücretli yayınlaması için TBMM Başkanlığına Kanun Teklifi veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yerel medyanın, özellikle de yerel televizyon kanallarının demokrasinin kurumsallaşıp kökleşmesi, yurttaşlık bilincinin artması, sivil toplum örgütlerinin güçlenmesi için sayısız katkıları bulunduğunu belirtti.

Torun, kanun teklifinin gerekçesinde; yerel medya kanallarının demokrasinin akciğerleri olduğunu, sermayenin acımasız bir biçimde ulusal gazete ve televizyonların üzerine çöreklenip, tekelleştiği bir ortamda yerel medyanın demokrasinin nefes boruları olmayı sürdürdüğünü ifade etti. Halkın gerçek gündemini ekranlara taşıyan, Anadolu'nun dört bir yanında büyük bir özveri ve iyi niyetle yayınlarını sürdürmeye çalışan yerel televizyonların sayısız sorunları bulunduğunu söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, ulusal medyanın teşvik-kredi gibi yardımlar alabildiğini, ticari iletişim gelirlerinden ciddi oranda faydalandığınıyerel televizyon ve radyo kanallarının ise böyle bir şansı olmadığını belirtti.

Basın ilan gelirleri olmayan, ekonomik yetersizliklerle yayın hayatlarını sürdürmeye çalışan yerel televizyon ve radyo kanallarının, frekans kiraları ve uydu ücretleriyle de katlanmak zorunda oldukları mali yükün oldukça ağırlaştığını da söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, verdiği kanun teklifiyle kamu spotlarının yerel televizyon ve radyo kanallarında ücretli yayınlanmasını istedi. Reklam saniyelerinden düşmeyen kamu spotlarının yayınında herhangi bir yanlışlık, eksiklik veya gecikmede ise RTÜK tarafından beş bin lira idari para cezası uygulandığını bunun da yerel medyaya ağır bir mali yük getirdiğini, pek çok yerel televizyonun yayın hayatına son vermek zorunda kaldığını ifade etti.

“DEVLET YEREL MEDYAYA SAHİP ÇIKMALIDIR”

Devletin yerel radyo ve televizyonlara destek olmasının kaçınılmaz olduğunu belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, verdiği kanun teklifiyle kamu spotu ve zorunlu yayınların yerel radyo ve televizyonlarda ücretlendirilerek yayınlanmasının düzenleneceğini, ekonomik zorluklar içerisinde yayınlarını sürdüren yerel radyo ve televizyonlar desteklenmiş olacağını, yayın hayatlarını sürdürmelerinin kolaylaşacağını söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284