Çocuklari Organsizliktan Öldü, Kocasinin Organlarini Bagisladi

Ilimize bagli Ermenek Ilçesinde beyin kanamasi geçirmesi sonucu Konya’da bir hastaneye kaldirilan 44 yasindaki marangozun organlari esi tarafindan bagislandi. Esinin, kocasinin organlarini bagislamasinda en önemli nedenin 2 çocugunu kalp yetmezliginden kaybetmesi oldugu ögrenildi.

Çocuklari Organsizliktan Öldü, Kocasinin Organlarini Bagisladi

Karaman'in Ermenek Ilçesinde maden ocaginda çalisan marangoz 44 yasindaki Mustafa Ayan, önceki gün rahatsizlanarak bayginlik geçirdi. Ermenek Devlet Hastanesi’ne kaldirilan Ayan’in solunumu yetersiz olunca saglik ekipleri tarafindan müdahale edildi. Daha sonra Medline Konya Hastanesi’ne sevk edilen Ayan’in yolda 3 kez, hastane de ise 2 kez kalbi durdu. Beyin kanamasi geçiren hastaya 24 saat yapilan müdahaleye ragmen beyin ölümü gerçeklesti. Beyin ölümü gerçeklesmesinin ardindan hastanin yakinlari Ayan’in tüm organlarini bagisladi.
Ayan’in, 2 korneasi, 2 böbregi ve karacigeri Medline Konya Hastanesi Yogun Bakim Sorumlusu Uzman Doktor Ayhan Onur, Meram Tip Fakültesi Ögretim Üyeleri ile Organ Nakil Koordinatörü Melip Azap’in yer aldigi 16 kisilik ekibin 3 saat süren basarili bir operasyonla alindi. Kalbi, akcigeri ve pankreasi da tibbi sebeplerden dolayi alinamadi.
Alinan organlardan kornealar 2 hastaya nakledilmek için Konya’da kalirken, 2 böbrek ve karaciger Antalya Akdeniz Üniversitesi Tip Fakültesinde 3 hastaya nakledilmek üzere ambulansla gönderildi.
IKI ÇOCUGU KALP YETMEZLIGINDEN ÖLMÜS
Kocasi geçirdigi beyin kanamasi sonucu ölen Nuriye Ayan'in, 2 çocugunu kalp yetmezliginden dolayi kaybetmesi sonucu organ bagisinda bulundugu ögrenildi. Ayan ailesinin, bugün Mustafa Ayan'in cenazesini Ermenek ilçesinde topraga verecegi belirtildi.
3 saat süren bir operasyonla organlari aldiklarini belirten Medline Konya Hastanesi Yogun Bakim Sorumlusu Uzman Doktor Ayhan Onur,” Hastamiz bize geldikten sonra her türlü tibbi müdahaleyi yaptik ancak 28. saatin sonrasinda beyin ölümü gerçeklesti. Ailemize organlarinin bagislanmasi için sordugumuzda hiç tereddüt etmeden tüm organlarini bagisladilar. 2 çocuklari kalp yetmezliginden ölen ailenin hiç çocugu kalmamis, kocasinin ölümü sonrasi esi de bu nedenle hemen organlarini bagisladi. 5 kisinin hayatini kurtararak bizleri çok duygulandirdilar” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284