Çoglulular Rotterdam’da Bulustu

Bu yil 3. geleneksel bayramlasma programi için Rotterdam’da biraraya gelen Çoglu Köyünden Karamanlilar, hasret giderip, bayramlastilar.

Çoglulular Rotterdam’da Bulustu
Karaman ili merkez ilçesine bagli Çoglu Köyü’nden olup, Hollanda’da ikamet eden vatandaslarimiz, Hollanda’nin Rotterdam kentindeki  SNV  Dernegi’nde bir araya geldiler.
‘Tanisma ve Kaynasma Bulusmasi’ adli etkinlige, Hollanda’nin yani sira Almanya ve Belçika’dan da vatandaslar katildi.
Rotterdam ve civar kentlerden yogun katilimin oldugu bayramlasma programi yaklasik 5 saat sürdü ve 150 civarinda Çoglulu vatandasimiz, hasret giderdi.
Hollanda Çoglular Dernegi Baskani Erkan Özçelik, “Her sene düzenleyerek geleneksel hale getirdigimiz programimiz bu yil daha fazla ilgi gördü. Amacimiz sadece Hollanda degil, Avrupa’nin diger ülkelerinde ikamet eden köylülerimize de ulasmak. Siz degerli hemserilerimizden bu noktada yardim bekliyoruz. Hollanda genelinde 200’den fazla hemserimizin oldugunu tahmin ediyoruz. Bu gibi toplantilarla hem hemserilerimize ulasmak, hem de önemli günlerde bir araya gelmeyi amaçliyoruz. Siz degerli hemserililerimizden istegimiz, dernegimize sahip çikip, üye olmaniz ve ulasamadigimiz hemserilerimize ulasmamizi saglamanizdir. Tekrar katilimlarinizdan dolayi tesekkür ediyoruz.” dedi.
Bu etkinlikten duyduklari memnuniyeti dile getiren Çoglulu hemserilerimiz, bu gibi organizelerin her yil olmasini istediklerini dile getirdiler.
Hollanda Çoglu Köyü Dernegi Yönetim Kurulu: Erkan Özçelik (Baskan), Servet Ulasi (Sekreter), Sabri Özçelik (Muhasip), üyeler Necmettin Küçük, Sedat Simsir, Mustafa Kabaktepe ve Mehmet Ali Kiliçaslan.
Samet ve Duygu'ya ömür boyu mutluluklar!
Hollanda Bizbize Karaman Vakfi yönetim kurulu üyesi, Hollanda Karamanlilar Federasyonu geçici yönetim kurulu üyesi, Hollanda Suduragi Dernegi eski Baskani Hasan Güzel’in oglu Samet dünya evine girdi.
Lahey Zichtenburg Salonu’nda gerçeklesen dügün merasimine yogun katilim oldu. Damat Samet ve Gelin Duygu'ya ömür boyu saadetler diliyoruz.
‘BizBize Karaman Vakfi’ gönül dostlarini unutmadi
Hollanda’nin Schiedam kentindeki Ocakbasi Restoran’da biraraya gelen Hollanda Bizbize Karaman Vakfi gönüllüleri, yapilan faaliyetleri degerlendirirken, bu yil içerisinde yapilacak olan faaliyetleri de belirledi.
Yaklasik 4 saat süren programda BizBize Karaman Vakfi’nin gerçeklestirdigi çalismalar multivizyon esliginde katilimcilara izlettirildi.
BizBize Karaman Vakfi Baskani Baskani Fehmi Uzun, “Bugüne kadar birçok faaliyetimizde vakfimizin çalismalarinda gönüllü destek olan dostlara vefa borcumuzu yerine getirmek adina biraraya geldik. Bugün aramizda olan ve bizleri yalniz birakmayan bazi köy dernek temsilcilerimize de hassaten tesekkür ediyorum. Bize ev sahipligi yapan ve misafirpervekliklerinden ötürü Ocakbas Restorant sahipleri Ahmet ve Imdat beylere de ayrica tesekkür ederiz.” seklinde konustu.
Yapilan konusmalarin ardindan çigköfte esliginde sohbet geç saatlere kadar sürdü.
Haber – Foto: Mehmet Ali Topcu
Rotterdam – Hollanda

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284