“Coğrafi İşaretler Türkiye Uygulamaları Ve Karaman Deneyimi” Konulu Panel Düzenlendi

Vali Murat Koca, Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜCİTA) öncülüğünde gerçekleştirilen “Coğrafi İşaretler Türkiye Uygulamaları ve Karaman Deneyimi” konulu panele katıldı.

“Coğrafi İşaretler Türkiye Uygulamaları Ve Karaman Deneyimi” Konulu Panel Düzenlendi
Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda düzenlenen panele Vali Koca’nın yanı sıra Ayrancı Kaymakamı Fatih Kaşıkçı, MEVKA Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Toktay, daire müdürleri, akademisyenler, uzmanlar ve üreticiler katıldı.
Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı’nın (YÜCİTA) öncülüğünde Mevlana Kalkınma Ajansı, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası, Karaman Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesinin de katkı verdiği ve alanında uzman kişilerin katıldığı panelde; “Karaman’ın kendine özgü zengin yerel ürün kültürünü oluşturan “Karaman Guymağı, Karaman Divle Obruğu Tulum Peyniri” gibi ürünlerin tescil süreci, Türkiye uygulamaları, yasal düzenlemeleri, Karaman’ın potansiyel ürünleri, uygulama örnekleri ve eylem planları gibi konular ele alındı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284