“Coğrafi İşaretler Türkiye Uygulamaları Ve Karaman Deneyimi” Konulu Panel

Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜCİTA)’nın katkılarıyla Mevlana Kalkınma Ajansı ile Karaman Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Proje Teknoloji Transferi Ofisi işbirliğiyle “Coğrafi İşaretler Türkiye Uygulamaları ve Karaman Deneyimi” başlıklı bir panel düzenlenecek.

“Coğrafi İşaretler Türkiye Uygulamaları Ve Karaman Deneyimi” Konulu Panel
3 Mayıs Salı günü saat 14.00’de Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda düzenlenecek panelle ilgili olarak MEVKA’dan yapılan açıklamada, “Coğrafi olarak İç Anadolu’dan Akdeniz’e geçiş noktası olmasının getirdiği önem, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olması ve Yörük, Türkmen, Muhacir, Çerkez gibi farklı kültürel değerleri bünyesinde barındırması, ilimizin kendine özgü niteliklerini ortaya çıkarmıştır. Her ile nasip olmayan bu niteliklerin harmanlaşması ile Karaman’ın kendine özgü zengin yerel ürün kültürü meydana gelmiştir. İlimize ait “Kapı açıktır giriniz, malı mübahtır yiyiniz” düsturu bu kültürün ve hoşgörünün adeta bir yansıması niteliğindedir.”Coğrafi İşaretler Türkiye Uygulamaları Ve Karaman Deneyimi” panelimiz ile tarih boyunca atalarımızın mirası niteliğindeki Karaman Guymağı, Karaman Divle Obruğu Tulum Peyniri gibi Karaman’a ait birçok yöresel ürünümüzün tescil süreci, Türkiye uygulamaları, yasal düzenlemeler, Karaman’ın potansiyel ürünleri, uygulama örnekleri, eylem planları gibi birçok önemli konuda bilgi aktarımı olacaktır” dendi.
Panele konuşmacı olarak Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu (Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı-YÜCİTA Başkanı) - Yükselen Bir Küresel Değer: Coğrafi İşaretler, Türkiye Uygulamaları ve Karaman Deneyimi, TPE Markalar Dairesi Başkanlığı Neşe İloğlu TPE Uzmanı - Coğrafi İşaretler’de Yasal Düzenleme, Ulusal Coğrafi İşaret Strateji Belgesi ve Eylem Planı, Birol Uluşan (METRO Toptancı Market Satın Alma Grup )- METRO Toptancı Market ve Coğrafi İşaretlerde Bir Başarı Öyküsü: Taşköprü Sarımsağı ve Yüksek Mühendis Zafer Yaşar (Gıda, Tarım Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tohumculuk Daire Başkanlığı ) - Coğrafi İşaretler Kapsamında Karaman Deneyimi ve Potansiyel Ürünleri konularında bilgiler verecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284