Çöpteki Ekstreyle Dolandiricilik` Devri Basladi

Dolandiricilar çöplerden topladiklari ekstrelerle kart sahiplerinin bilgilerini kopyaliyor. Uzmanlar `Ekstrelerinizi imha edin` diyor.

Çöpteki Ekstreyle Dolandiricilik` Devri Basladi
Sabah'in haberine göre tüketicilerin kimlik bilgilerini alarak banka hesaplarini bosaltan dolandiricilar sinir tanimiyor. Bankacilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BDDK) gelen sikâyetler kurum çalisanlarini bile saskina çevirdi. En son örnegi de çöplerden toplanan ekstrelerden yapilan dolandiricilik islemleri oldu. Dolandiricilar çöpten topladiklari ekstrelerle kredi karti sahiplerine ulasiyor. Bankadan aradiklarini söyleyen dolandiricilar, "Bankamiza ait baska bir karti adresinize gönderecegiz. Cebinize gelecek mesaja evet yazip gönderin" diyor.
KARA LISTE SAHTEKÂRLARI
BDDK uzmanlari, "Ekstrelerinizi çöpe atmayin. Imha edin" diye uyariyor. Aradiklari numaralari banka telefon numarasi olarak gösteren dolandiricilar, internet bankaciligindan sahte evrak üretimine kadar her yolu deniyor. Tüketici Dernegi'ne gelen sikâyetlerde bir ilginç yöntem daha ortaya çikti. Dolandiricilar vatandaslari arayarak kefil oldugu kisi nedeniyle kara listeye düstügünü ve bu durumdan kurtarmak için aradiklarini da söylüyor.
BDDK'YI DA KOPYALADILAR
Dolandiricilik eylemlerine maruz kalan sektörlerin basinda bankacilik geliyor. Dolandiricilar BDDK'nin internet sitesini bile kopyalayarak pes dedirtmislerdi.
Kaynak. Haber7

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284