Çukurbag Köyü Kültür Söleni Yapildi

Ilimize bagli Çukurbag köyünde her yil geleneksel olarak düzenlenen kültür söleni geçtigimiz Pazar günü kutlandi.

 Çukurbag Köyü Kültür Söleni Yapildi

Sölene Milletvekili Mevlüt Akgün, Il Genel Meclisi Baskani Celalettin Güngörer, Il Genel Meclisi Baskani Adem Kapar, Burhan, Çatak ve Göcer köylerinin muhtarlari ile çok sayida Çukurbagli katildi.

Köy muhtari Mehmet Keskin yaptigi konusmasinda Çukurbag’in sorunlarini dile getirdigi konusmasinin ardindan köye has seker fasulyesi ve pilav ikramindan sonra Arap oyununun  da yer aldigi çesitli etkinlikler gerçeklestirildi.
Çukurbag Köyü Geleneksel Kültür söleni kurucu heyeti onursal Baskani Celal Arslan’da, “11 yil önce baslattigimiz bu güzel sölen atesi yanmaya devam ediyor. Sölende emegi geçen herkese sonsuz tesekkür ediyorum. Kendi kit imkanlarimizla bu günlere geldik, düzgün bir sahamiz yok, yer sikintimizdan gelen kalabaliklara tuvalet dahil ihtiyaçlarini kaldiramiyoruz. Karaman’da 11 yil araliksiz sölen yapan tek köyüz. Bu Söleni festivale dönüstürmek, bu yaylalari bos birakmamak için, Basta Sayin Valimiz Murat Koca, Milletvekillerimiz Lütfi Elvan, Mevlüt Akgün, Belediye Baskanimiz Ertugrul Çaliskan, Kültür Müdürümüz Cengiz Orta’dan ve diger yerlerden yardim talep ediyoruz. Ayrica yapim çalismalarina baslanan Karaman-Ermenek yolunun tozuna katlanilir gibi degil en azindan sulanmasini istiyoruz” dedi.
Milletvekili Mevlüt Akgün’de, sölenin hazirlanmasinda emegi geçenleri kutlayarak, “Dile getirdiginiz sorunlari mutlaka degerlendirip gerekeni yapacagim. Yeni yapilacak yer konusunda maddi ve manevi yardimi yapacagimizdan emin olunuz”  dedi.
Müzik, çekilisler, degisik oyunlarla devam eden sölen, gelecek yil Temmuz ayinin son pazari 31 Temmuz 2015 tarihinde yapilmak üzere sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284