Cumhuriyet Bayramı İlimizde Coşkuyla Kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi ilimizdede düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyet Bayramı İlimizde Coşkuyla Kutlandı

Kutlamalar, 28 Ekim 2017 Cumartesi günü saat 13.00’de Cumhuriyet Parkında Atatürk Anıt’ına çelenklerin sunulmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşının okunmasının ardından buradaki program sona erdi.

Cumhuriyet Bayramı kutlama programı, 29 Ekim 2017 Pazar günü saat 09.30’da Vali Vekili  Sezer Işıktaş'ın Valilik Makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı.

Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanında devam eden törenlerde, saygı duruşu ve istiklâl marşının okunmasının ardından Vali Vekili Sezer Işıktaş, Garnizon Komutanı Yurdakul Kazım Türkmen ve Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ile birlikte öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı. Günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Vali Vekili Sezer Işıktaş, Cumhuriyetimizin mana ve gücünü, milletimizin ortak iradesiyle ve büyük bir imanla gerçekleştirdiği kurtuluş mücadelesinin eseri olmasından aldığını belirterek insanlık tarihinin ve milletlerin böylesine sarsılmaz bir ortak iradeyle kendi kaderlerini kendi elleriyle yazdıklarına çok nadir şahit olduğunu söyledi.

Vali Vekili Işıktaş konuşmasının devamında; “Barış ve kardeşliğin sesini daha da yükselttiğimiz bugünlerde daima hatırlayacağımız aziz şehitlerimizin acılarını, kahraman gazilerimizin fedakârlıklarını da yüreğimizde ayrıca hissediyor, bu kahramanlıkların neticesi olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet yaşayacağını biliyoruz.

Türk Milleti, Cumhuriyetin şanlı geçmişini bilerek  onu koruyup aydınlık geleceğine sımsıkı sarılacaktır. İçten ve dıştan gelen yıkıcı tehlikelere karşı milletimiz her zaman Cumhuriyeti’ni korumuş ve sonsuza kadar da koruyacaktır” dedi.

Ülkemizin üzerinde bulunduğu coğrafya itibarı ile politik, stratejik ve ekonomik bir cazibe merkezi olduğunu dile getiren Vali Vekili Işıktaş, bu nedenle binlerce yıldır bu topraklarda aynı bayrak altında yaşayan milletimiz üzerinde sürekli olarak planlar yapıldığını ve oyunlar oynandığını ifade etti. Tek yürek olmuş milletimiz sayesinde bu oyunların ve planların boşa çıkarıldığının altını çizen Vali Vekili Sezer Işıktaş, bundan sonra yapılacak planlar da bozulmaya mahkûm olacaktır. Nitekim son olarak geçtiğimiz yılın 15 Temmuz akşamı da oynanan oyun ve yapılan planlar Milletimizin kendi iradesine ve demokrasiye sahip çıkan asil duruşu, bugün gelinen noktada, halkımızın her kesiminin birlik ve bütünlük içinde gösterdiği gayretlerin, demokratik devlet anlayışımızın bir ürünü olarak gelişmemize yansıdığını unutmamalıyız” dedi.

Devlet ve millet olarak elde ettiğimiz her başarıda, bir zamanlar kağnıları başında, yırtık çarıkları ile düşmana karşı savaşan askerlerimize silah ve cephane götüren isimsiz kahramanların, bu vatan uğruna çarpışarak can veren şehitlerimizin ve gazilerimizin kanları olduğunu unutmadan çalışmaya devam edeceğiz diyen Vali Vekili Işıktaş, konuşmasının son bölümünde Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, istiklâl mücadelemizin gazi ve şehitlerine minnet ve şükranlarımızı sunuyor, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Cumhuriyet bayramına dair okunan şiirlerin ardından kutlama programı, halk oyunları gösterileri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere Vali Vekili Dr. Işıktaş ve protokol üyeleri tarafından ödüllerinin verilmesi ve geçit töreni ile sona erdi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programına; Vali Vekili Sezer Işıktaş, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve Karaman Milletvekili Recep Konuk, Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, Garnizon Komutanı Yurdakul Kazım Türkmen, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Murat Caner Cintaş, Vali Yardımcıları Hacı İbrahim Türkoğlu ve İsmail Hakkı Çınarsoy, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, İl Jandarma Komutanı İlhan Şen, İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer, Ak Parti Karaman İl Başkanı Mehmet Er, daire müdürleri, askeri erkân, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284