Cumhuriyetimizin Kurulusunun 88. Yildönümü Kutlu Olsun

Türkiye Cumhuriyeti`nin kurulusunun 88. yildönümü nedeniyle Vali Süleyman Kahraman, Milletvekili Lütfi Elvan, Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy ve Ticaret Sanayi Odasi Baskani Mustafa Toktay birer kutlama mesaji yayinladilar.

Cumhuriyetimizin Kurulusunun 88. Yildönümü Kutlu Olsun
VALI KAHRAMAN: CUMHURIYET, MILLETIMIZIN ÖZÜNÜ VE ÖZGÜRLÜGÜNÜ IFADE EDIYOR
Vali Süleyman Kahraman, Cumhuriyetimizin kurulusunun 88. yildönümü nedeniyle bir mesaj yayinladi.
Vali Kahraman mesajinda, "Ayni bayrak altinda yasamanin, bir olmanin, beraber olmanin anlamini, önemini ve sevincini Cumhuriyetimizin seksen sekizinci kurulus yili vesilesiyle ilk günkü cosku ve heyecanla bir kez daha ve yeniden yasiyoruz. Cumhuriyet, milletimizin özünü ve özgürlügünü ifade ediyor. Özgürlügün, esitligin ve barisin oldugu yerde elbette ki birlik ve beraberlik duygusu güçlenecek, huzur ve refah artacaktir. Bizim sunu özellikle idrak etmemiz gerekiyor. Insanimizin birlik ve beraberliginden; bu özgürlük ve baris ortamindan rahatsiz olan ser ve nifak odaklari elbette ki bu baris ortamini bozmaya çalisacak ve milletimizin birlik ve bütünlügüne kast edecektir. Ama bu ser ve nifak odaklari, dün oldugu gibi bugün de milletimizin birlik ve bütünlügünü ortadan kaldirmaya güç yetiremeyecek ve kendi karanliklariyla bas basa kalacaklardir. Çünkü bu aziz millet Kurtulus Savasi’ni imkânsizliklar ve yokluklarla kazanmistir; ama özünden ve özgürlügünden hiçbir zaman taviz vermemistir. Aziz milletimizin her ferdi, ecdadinin gösterdigi iradeyi, bugün Cumhuriyetimizi muasir medeniyetler seviyesine tasima noktasinda göstermektedir. Milletimizin bu gayreti ve niyeti cumhuriyete ve demokrasiye olan sadakatinin en anlamli tezahürüdür. Biz dertte de sevinçte de bir olmayi, beraber olmayi bilen bir milletiz. Biz kardesinin derdiyle dertlenmeyi kendine dert edinen bir medeniyetiz. Bunun en son örnegini Van depreminde yasadik. Birileri tahriklerden, felaketlerden bile medet umarken, milletimiz nasil kardes olunacagini, nasil insan olunacagini tüm dünyaya bir kez daha, en anlamli sekilde gösterdi. Bize düsen ayni duygularla bu güzel ülkeyi yarinlara tasiyabilmektir. Bize düsen yeni fabrikalarla, yeni okullarla, yeni hastanelerle Cumhuriyet’i taçlandirmaktir. Bu cosku ve heyecanin milletimizin gönül dünyasindan hiç eksilmemesini temenni ediyor, özgürlügümüzün ve nifak odaklarini kiskandiran kardesligimizin daim olmasini diliyorum. Cumhuriyet’in 88. kurulus yil dönümü vesilesiyle aziz milletimizin ve Karaman halkinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami’ni en içten duygularla kutluyorum. Bu anlamli günde, basta Cumhuriyet’i “en büyük eserim” diye tanimlayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere, bu güzel ülke adina canlarini ortaya koyan tüm sehit ve gazilerimizi rahmet ve sükranla aniyorum.”dedi.
 
AKSOY: ATATÜRK ILKE VE DEVRIMLERINE HER ZAMAN SAHIP ÇIKACAGIZ
Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy, Cumhuriyetimizin kurulusunun 88. yildönümü nedeniyle yayinladigi mesajinda, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulusunun 88.yildönümünü gururla ve sevinçle kutluyoruz. Cumhuriyet, yeni kurulan bir devletin, ulusal bagimsizligini kazanabilmek için giristigi savasin sonucunda elde ettigi büyük bir zaferdir. Türk Milleti, kendisine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni, müreffeh yarinlara ulastirmak için el birligi ile çalisarak, Atatürk ilke ve devrimlerine her zaman sahip çikacaktir. Cumhuriyetimizin 88. yilini kutlarken, gelecege büyük bir umut, inanç ve gayretle yürümek azmi içindeyiz. Milletçe bu günlere nasil geldigini unutmayacak ve sanli geçmisini koruyarak aydinlik gelecegine simsiki sarilmaya devam edecegiz. Türkiye Cumhuriyeti, önünde uzanan aydinlik yolda, emin adimlarla ilerlemeye devam edecek, benimsedigi evrensel ilkeleri muhafaza edecek, çagdas dünyanin onurlu bir üyesi olmak için verdigi kararli mücadeleyi sürdürüp bu güven ve istikrar ortamini koruyarak birlik ve bütünlügümüze, baris ve kardesligimize sahip çikacagiz, Cumhuriyetimizin temel degerlerini her türlü sosyal ve siyasi tartismanin üzerinde tutmaya devam edecegiz. Bu duygu ve düsüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü, silah arkadaslarini, vatan için kanlarini bu topraga dökmüs sehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha aniyor Cumhuriyet Bayramini en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.
 
TSO BASKANI TOKTAY’DAN MESAJ
Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Toktay, Cumhuriyet Bayrami nedeniyle yayinladigi mesajinda, “Çok önemsedigimiz olaylarin basinda gelen milli duygularimiz, birçok olumsuzluk yasadigimiz su günler daha da öne çikmaktadir. Yüce Türk Milleti’nin, ulus olma ve bagimsizligini kazanma yolunda ki ilk adim olan, yani TBMM'nin açildigi 29 Ekim 1923 tarihinden bu yana hem bölgemizde hem de dünyada, örnek gösterilen bir ülke konumundadir. Dökülen kan ve verilen sehitlerin ne kadar hakli bir dava ugruna oldugu asikârdir. Böylesine hakli bir ugrasin, ulusal bagimsizligimizin eseri olarak nitelendirdigimiz Cumhuriyetimiz, bizlere dedelerimizden kalan en güzel miras, bizlerin de torunlarimiza birakacagimiz en önemli emanet olarak bilinmelidir. Basta ulu önder Atatürk olmak üzere, bu yolda verdigimiz sehitlerimizi rahmetle aniyor, gelecek senelerde de hep birlikte olmayi diliyorum” dedi.
 
ELVAN: NICE 88. YILLARA
Ilimiz Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani Lütfi Elvan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami nedeniyle bir kutlama mesaji yayinladi.
Elvan mesajinda, “Kisa bir süre önce yasadigimiz ve milletimizi aci içinde birakan Van Depreminin acilari henüz çok taze ve kurtarilmayi bekleyen hayatlarin söz konusu oldugu bir zamanda, Türkiye Cumhuriyetinin kurulusunun yildönümünü ne yazik ki buruk bir sevinçle karsilamaktayiz. Yasanan tüm aci ve mutluluk veren olaylar bizi birbirimize kenetledigi gibi millet olma suurunu daha da perçinleyecektir. Var oldugu günden bugüne kadar idealleri ugruna vatan ve millet sevgisini her asamada doruk noktasina tasimasini bilmis olan bu millet, yine ayni kararlilikla bu ideallerinin takipçisi olmaya devam etmektedir. Örf ve adetlerinden, inanç ve ideallerinden taviz vermeden günün sartlarina ayak uydurmasini bilen yenidünyanin insanligi ilgilendiren degerlerine sahip çikarak bölgesinde ve dünyada parmakla gösterilen bir vatan cografyasina sahip olmak bu ülke insaninin en dogal hakki olsa gerek. Genç ve dinamik Türkiye Cumhuriyeti’nin yine tarihten gelen devlet tecrübesi ile gelecek yüzyillara büyük ve güçlü bir ülke olarak varligini devam ettirmesi iste bu aziz milletin sayesinde olacaktir. Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eserim dedigi Cumhuriyetin ilan edilisinin 88. Yildönümünü, bu milletin onurlu mensuplari ile birlikte her geçen gün daha da artan heyecan ve cosku ile idrak etmenin verdigi gururu tüm vatandaslarimla paylasir bu vesileyle Karamanli hemserilerim basta olmak üzere bütün vatandaslarimizin bayramini tebrik ederim” dedi.
 
CHP IL BASKANI ERTUGRUL:  “CUMHURIYET BILHASSA KIMSESIZLERIN KIMSESIDIR”
Cumhuriyet Halk Partisi Il Baskani Ahmet Ertugrul, Cumhuriyet Bayrami törenlerinin iptal edilmesinin dogru bir karar olmadigini belirterek Cumhuriyet tasada ve kivançta beraber olmaktir dedi.
Ertugrul, “Cumhuriyetimizin 88.yildönümünü kutlamaya hazirlanirken sehitler verdik Van’da Ercis’te yüzlerce insanimizi kaybettik, binlerce yaralimiz var. Elbette acimiz büyüktür. Ama bu büyük acilari gerekçe göstererek Cumhuriyet törenlerini iptal etmek dogru degildir. Çünkü Cumhuriyet ‘’tasada ve kivançta beraber olmak’’ demektir. Ayrica Cumhuriyet, “kimsesizlerin kimsesi olmak”, Van’a Ercis e daha fazla sahip çikmak demektir. Resepsiyonlarin iptalini anlayisla karsilariz… Ama resmi tören geçislerini, okullardaki Cumhuriyet etkinliklerini iptal etmek, Cumhuriyeti anlamamak demektir. Bu karari alanlar, ögrencilerinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami törenlerine hazirlayan, depremde sehit olmus 63 ögretmenimizin aziz ruhlarini incittiklerinin acaba farkindalar mi? Unutulmamali ki Cumhuriyet, Uluslasma yolunda attigimiz en büyük adimin hatirlatilmasidir. O adimin gerisinde yasanmis büyük acilar, büyük felaketler vardir. O adimin gerisinde binlerce sehidin kani vardir. Bu topraklarda hür bir sekilde onurluca yasamanin çelik iradesi vardir.
O adimin gerisinde bu ülkede yasayan herkesin, kivançta ve tasada birlik ve beraberlik yemini vardir. Atalarimizin ettigi o yemin, bir daha bozulmamak üzere edilmis bir yemindir. Bize, bugün yasadigimiz acilari, izdiraplari ve felaketleri gögüsleme gücü veren iste o yemindir, bu Cumhuriyettir. Cumhuriyet Bayramlari, bu andin her nesil tarafindan tekrarlanisidir. Bu törenler yeni kusaklara millet olmanin hazzini yasatir kivançta ve tasada bir olmayi ögretir. Cumhuriyetin ruhunu anlamayanlara, bu büyük millet hak ettigi dersi mutlaka verecektir” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284