Cumhuriyetin 92. Yili Düzenlenen Etkinliklerle Kutlandi

Cumhuriyetimizin Ilaninin 92. Yildönümü Düzenlenen Etkinliklerle Kutlandi.

Cumhuriyetin 92. Yili Düzenlenen Etkinliklerle Kutlandi

Kutlamalar, 29 Ekim 2015 Persembe günü saat 09.30'da Vali Murat Koca’nin Valilik Makaminda tebrikleri kabul etmesiyle basladi. Tebrikat töreninin ardindan program daha sonra Aktekke Kent Meydaninda devam etti.
Aktekke Kent Meydaninda gerçeklestirilen kutlamalarda Vali Murat Koca, beraberinde Garnizon Komutani J. Kd. Alb. Mustafa Akis ve Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan ile birlikte halkin ve ögrencilerin bayramini kutladi.
Saygi durusu ve Istiklâl Marsinin okunmasinin ardindan Vali Murat Koca yaptigi konusmada; “29 Ekim 1923’te kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin 92. kurulus coskusunu ve heyecanini, en önemlisi de gurur ve iftiharini bugün 77 milyon hep birlikte idrak ediyoruz. Cumhuriyetimizin 92. yildönümünü, büyük bir cosku ve kivançla kutladigimiz bu en büyük bayramda, hepinizi sevgi, saygi ve muhabbetle selâmliyorum. 92 yillik süreçte ülkemizi her alanda büyütmek için Milletçe yogun bir mücadele verdik. Hamdolsun, bu kutlu mücadelede çok önemli basarilar elde ettik. 92 yilin ardindan geldigimiz noktada ekonomisiyle göz kamastiran, demokrasisi her geçen gün ileri standartlara kavusan, milli birlik ve kardesligini her türlü engel ve saldiriya ragmen en güçlü sekilde yücelten bir Cumhuriyetimiz var. Dahasi, kuruldugu ilk gün oldugu gibi, bugün de, dünyanin her yerindeki mazlumlar, magdurlar ve muhtaçlar için yegâne umut olma özelligini en güçlü sekilde koruyan, umutlara karsilik bulmanin asil mücadelesini veren bir Cumhuriyetimiz var. Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin ortak eseridir. Ayni sekilde, Türkiye Cumhuriyeti, cumhurun tamaminin, yani istisnasiz 77 milyonun cumhuriyetidir. 77 milyonun her bir ferdi, bila istisna, bu Cumhuriyet’in öz evladidir, bu Cumhuriyet’in esit derecede sahibidir. Sanli Bayragimizin dalgalandigi bu topraklarda yasamak hepimiz için bir onurdur, gururdur. Bugün ulastigimiz seviyede Cumhuriyet, tüm etnik kökenlere, inançlara, dillere, kültürlere esit mesafede duran bir yapiya kavusmustur. Diger ifadeyle, kendi özüyle, ruhuyla gerçek manasiyla yeniden bulusmustur. Devlet ile millet, cumhur ile Cumhuriyet, bugün daha bir muhabbetle kucaklasmis; eski acilar, kirginliklar, darginliklar tedavi ve telafi yoluna girmistir. Iste bu dayanisma ve kardeslik ruhuyla gelecegi insa etmeyi sürdürecegiz.
Milletimiz, içten ve distan gelen yikici ve bölücü tehlikelere karsi her zaman bagimsizligini korumus ve sonsuza kadar da koruyacaktir. Milletimizin birlik ve beraberligini, güven ve huzur ortamini bozmaya çalisanlar hakettigi cevabi almaktadir ve almaya da devam edecektir.
Bugün Türkiye Cumhuriyeti, etrafimizda yasanan bütün olumsuz gelismelere, küresel ekonomik krizlere ragmen, demokratik gelisme ve ekonomik kalkinmasini birlikte saglayarak, bölgesinde istikrar, güven ve huzurun merkezi haline gelmistir. Milletçe, bu güven ve istikrar ortamini korumaya, birlik ve bütünlügümüze sahip çikmaya, Cumhuriyetimizin temel degerlerini her türlü tartismanin üzerinde tutmaya devam edecegiz. Insanimizin her bakimdan mutlu oldugu, daha güçlü ve müreffeh bir Türkiye hedefine ulasmak için, tarihte oldugu gibi günümüzde de sadakat ve tüm gücümüzle çalismayi sürdürecegiz. 2023 yilinda, Cumhuriyetimizin kurulusunun 100. yil dönümünde, Ülkemizin, dünyanin en güçlü ilk on ülkesinden birisi olmasi hedefine ulasmak için, hep beraber çalisacak, üzerimize düsen görevleri yapacagiz. Sevgili Karamanlilar, Basta, Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimizin saglam temellerini atan herkese, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, aziz sehitlerimiz ve gazilerimize Milletçe bir kez daha minnettarligimizi ifade ediyoruz. Cumhuriyet Bayrami hepinize, hepimize kutlu olsun diyor, sevgi ve saygilarimi sunuyorum” dedi.
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami dolayisiyla yayinladigi mesajin okunmasinin ardindan kutlama programi halk oyunlari ekibi gösterileri, ögrenciler tarafindan günün anlam önemini belirten siirlerin okunmasiyla devam etti.
Aktekke Meydanindaki kutlama programi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami nedeniyle düzenlenen resim, kompozisyon, siir ve spor müsabakalarinda dereceye girenlere Vali Murat Koca ve protokol üyeleri tarafindan ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284