Dagdan Kopan Dev Kaya Köyü Susuz Birakti

Ilimizin Sariveliler ilçesinde, dagdan kopan dev kaya parçasi bin 500 nüfuslu Civler Köyünü susuz birakarak maddi hasara yol açti.

  Dagdan Kopan Dev Kaya Köyü Susuz Birakti
Edinilen bilgiye göre, Dede Kaynagi mevkisinde bulunan pinardan Civler Köyünün içme suyu ihtiyacini saglayan su boru hattinin üzerine dagdan büyük kaya parçasi koptu. Tonlarca agirligindaki kaya, su boru hattina büyük zarar verirken, dev çam agaçlarini da kirdi. Kopan kaya parçasini yerlesim yerlerine ulasmadan agaçlarin engellemesi büyük bir faciayi önledi. Köy muhtarligi olusturdugu gönüllü vatandaslarla 300 metre yüksekte hasara ugrayan su boru hattinda enkaz temizleme çalismasi baslatti.
Sariveliler Belediye Baskani Hayri Samur, ilçelerine bagli Civler Köyünde kaya kopmasi sonucu büyük bir faciadan dönüldügünü söyledi. Olayin dün aksam saatlerinde meydana geldigini belirten Baskan Samur, "Civler Köyümüzün içme suyunu karsiladigi Dede Kaynagi mevkisinde dagdan tonlarca agirliginda kaya kopmasi yasanmistir. Kopan kaya su boru hatti ile çam agaçlarina zarar vermistir. Köylülerin ulasimin yaya olarak saglandigi hasarli bölgede güç imkanlarla boru hatti üzerine düsen kaya parçalarini temizlemeye baslamistir" dedi.
Belediye olarak her türlü destegi verdiklerini de ifade eden Samur, çam agaçlari olmasaydi kopan kaya parçasinin dagin eteklerindeki evleri yerle bir edebilecegini sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284