Danismana Maasi Milletvekili Ödeyecek

Milletvekiline, TBMM`de çalistiracagi personelin maaslarini ödemesi için en az 25 bin, en fazla 40 bin TL özel bütçe ödenmesi için yasa degisikligi yapilacak.

Danismana Maasi Milletvekili Ödeyecek

Bu rakamin 50 bin TL'ye kadar çikarilabilecegi tartisiliyor. Oybirligi ile alinan karara göre, milletvekili yaninda çalistiracagi danisman, sekreter ve soför sayisini ve verilecek ücretleri ABD Kongresi'ndeki vekiller gibi kendisi belirleyecek.
SÖZ SAHIBI VEKIL OLACAK
Su anda vekiller, biri sekreter olmak üzere iki danisman, bir soför çalistiriyor. Danismanlara 4 bin 200 lira ile 4 bin 500 lira, soförlere 3 bin 300 lira ile 3 bin 400 lira arasinda sözlesme ücreti ödeniyor. Karar, TBMM'deki danisman ve sekreterleri magdur edecek, vekilleri tek söz sahibi yapacak süreci baslatacak.
Bu karara göre, TBMM Idari Teskilat Kanunu'nda 2 yil geçmeden yeni bir degisikligin daha kapisi aralandi. Böylece vekillerin asgari ücretten danisman çalistirmasinin, seçmenlerine yemek parasi, dügünlerde taki takma ve çiçek gönderme gibi masraflarinin da bu ödenekten karsilamasinin yolu açildi.
KAPILARA 'BOMBA AYARI'
ABD Büyükelçiligine yapilan bombali saldirinin ardindan TBMM'deki güvenlik önlemleri de Divan toplantisinda masaya yatirildi. Özellikle polisin 'sakincali' olarak bildirdigi kisilerin, milletvekili referansiyla TBMM'ye girebilmesinin sikinti olusturdugu belirterek, "Kapilarda yasakli kisilerin listesi var. Milletvekilleri bu kisileri geldiklerinde sahiplenmesin ya da sorumlulugunu alsin" uyarisi yapildi.
FATURALAR IÇIN CEP IHALESI
Yine benimsenen bir baska kararla, milletvekillerinin iki telefon hattinin faturalarini ödeyen Meclis'in, bu hizmeti ihale ile almasi uygulamasi geliyor. Buna göre kapsama alani ve fiyat da düsünülerek, cep telefonu sirketlerinden ihale ile hizmet alinacak. Hizmetin ayri ayri firmalardan alinmasi sayesinde kapsama alani gibi sorunlar da çözülecek.
Kaynak: Aksam
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284