Değerlendirme ve İstişare Toplantıları Devam Ediyor

Karaman İl Müftülüğü değerlendirme ve istişare toplantılarina devam ediyor.

Değerlendirme ve İstişare Toplantıları Devam Ediyor

İl Müftüsü olarak göreve başlayan Faruk Gürbüz Başkanlığında, Karaman İl merkezi ve ilçelerinde, Gençlik, ADRB ve Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlükleri bünyesinde yürütülen faaliyetlerinin değerlendirilmesi ve yeni planlamalar yapılması amacıyla bir dizi “İstişare Toplantısı” düzenlendi.

Emir Musa Kuran Kursu’nda gerçekleştirilen toplantılara İl Müftü Yardımcıları, Şube Müdürleri, Vaizler, Din Hizmetleri Uzmanları, Koordinatör ve yardımcılarının yanı sıra Kuran Kursu Öğreticileri ve din görevlileri katıldı.

Koronavirüs (Covid-19) tedbirlerine riayet edilerek düzenlenen toplantılarda Koordinatörler, gerçekleştirdikleri faaliyetleri ve yapılması planlanan hizmetlerle ilgili birer sunum gerçekleştirdiler.

Gençlik, Geleceğimizin Teminatıdır...

İl Müftüsü Faruk Gürbüz, Gençliğe Değer Projesi bağlamında gençlik faaliyetlerinin, milletimizin geleceğinin teminatı olması açısından önemine vurgu yaptı. Diyanet İşleri Başkanımızın “Her din görevlisinin en az on gence ulaşması” talimatını hatırlatarak “Gençliğe Değer Projesi”nin ilimiz merkez ve ilçelerinde aktif bir şekilde yürütülmesine ve sosyal medya araçları üzerinden gençlere yönelik içerik üretilmesi gerektiğine dikkat çeken Gürbüz;

 ‘’Gençlerimizin tutarlı, dürüst, iyi niyetli, ailesine, milletine ve insanlığa faydalı kişiler olarak yetiştirilmesi için onların maddi imkânlarını düşündüğümüz gibi çocukluktan itibaren manevi açıdan da iyi yetişmesi için gerekli tedbirleri almalıyız. Gençlik çağının başı olan ergenlik, dini açıdan sorumluluğumuzun başladığı dönemdir. Bu dönemde gençlere sahih dini bilgiyi, kaynağından ulaştırmak, güzel ahlak ilkeleriyle donatmak önem arz etmektedir. Bu nedenle, her bir görevlimizin ilgilendiği gençlerle irtibatını sürdürmesi, onlara doğru bir şekilde rehberlik etmesi ve milletimizin geleceğine katkıda bulunmasında çaba sarf etmesinin asli görevleri arasında olduğunun bilincinde olması gerekir.’’ ifadelerini kullandı.

Aile, Bir Toplumun Güvencesidir…

Aile ve Dini Rehberlik Bürolarının (ADRB) kadınlara, çocuklara, engellilere, bağımlılara vb. çeşitli gruplara yönelik hizmetler verdiğini ve her türlü desteğe İl Müftülüğü olarak hazır olduklarını ifade eden İl Müftüsü Gürbüz;

“Aile, Rabbimizin yeryüzündeki ayetlerinden biridir. Aile, geçmişi geleceğe bağlayan bir köprüdür. Aile, toplumun temel taşıdır. Bir toplumun aile yapısı ne kadar sağlam olursa, o toplum o kadar güçlü olur. Uyumlu bir ortamda büyüyen ve gelişen çocuk, sağlıklı ve güçlü bir insan olarak topluma katılır.

Bu da toplumun sağlam ve güçlü olmasına katkı sağlar. Bu yüzden bizler durmadan, yorulmadan ve bıkmadan ailevi problemlerin çözümünde elimizi taşın altına koymak zorundayız’’ ifadelerini kullandı.

Toplumun Her Kesimini Kucaklayan Bir Hizmet Anlayışımız Vardır…

Cami hizmetlerinin dışında gençlik ve aile hizmetlerinin yanında toplumun dezavantajlı fertlerine karşı da bir dizi faaliyetler yürütülmekte olduğunun altını çizen İl Müftüsü Gürbüz;

Her türlü bağımlılıkla mücadelenin önemine vurgu yaparak “Bağımlılığa karşı önleyici çalışmalar yapılması, kötü alışkanlıklardan uzak ve sağlıklı yetişecek nesillerin olmazsa olmazıdır. Sağlıklı nesiller yetiştirmenin yolu da ruhsal ve sosyal gelişimlerini destekleyecek donanımları sunmaktan geçiyor. Gençler başta olmak üzere bütün toplumun karşı karşıya olduğu bu riske karşı hep birlikte mücadele etmeli, manevi olarak her zaman onların yanlarında olmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca engelli kardeşlerimizin sorunlarına da değinen Gürbüz, “Engelli buluşmaları kapsamında her ay engelli kardeşlerimizle çevrimiçi programlar yaptıklarını, onların hayatlarını kolaylaştırıcı, topluma yük olan değil katkı sağlayan, üretken bir fert olmaları noktasında gayret sarf ettiklerini, her sağlıklı insanın aynı zamanda bir engelli adayı olduğunun unutulmaması gerektiğinin” altını çizdi.

Bütün bu hizmetlerin yanında çocuk evleri, sevgi evleri, huzurevleri başta olmak üzere adeta toplumun dördünden yetmişine hizmet sunduklarına vurgu yapan İl Müftüsü Gürbüz’ün çalışmaların aralıksız süreceğinin dilek ve temennisi ile toplantılar sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284