Dekan, Fakültesini Tanitti

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Kamil Özdag Fen Fakültesi tarafindan “Rehber Ögretmenler Için Tanitim Günleri” düzenlendi.

Dekan, Fakültesini Tanitti

Etkinlik kapsaminda Üniversitenin Karamanoglu Mehmetbey Konferans Salonu’nda fakültenin bölümlerini tanitan bilgilendirme toplantisi ve ardindan basta Kamil Özdag Fen Fakültesi olmak üzere Üniversitenin Yunus Emre Yerleskesinde yer alan birimlere yönelik gezi yapildi.
Bilgilendirme toplantisina KMÜ Rektör Yardimcisi ve ayni zamanda Kamil Özdag Fen Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mehmet Karatas, fakülte ögretim elemanlari ve Karaman’daki ortaögretim kurumlarinin idarecileriyle rehber ögretmenler katildi.
Prof. Dr. Mehmet Karatas: “Üniversiteye sahip çikmak ayni zamanda Karaman halkinin görevidir”
Toplantinin açilis konusmasini yapan Prof. Dr. Mehmet Karatas, geçmiste Türkiye’de üniversite sayisinin sinirli, yüksek ögretime gitmek isteyen ögrenci talebinin ise yüksek oldugunu kaydetti. Son yillarda yüksek ögretimde degisim yasandigini vurgulayan Karatas, yeni kurulan üniversitelerle birlikte ülkemizde 180 civarinda üniversitenin bulundugunu söyledi. Prof. Dr. Mehmet Karatas hizla üniversite sayisinin artmasinin farkli algilamalara yol açtigini ifade ederek, “Ben üniversite sayilarinin artmasini faydali görüyorum. Çünkü Anadolu’nun her yerinde yasayan çocuklarimizi okutmak bu milletin aydinlarinin asli görevlerindendir.” dedi.
Türkiye’de yaklasik 2 milyon ögrencinin üniversite egitimi almak istedigini belirten Prof. Dr. Karatas, 180 civarinda üniversitenin önümüzdeki bes yil içinde bu talebi fazlasiyla karsilayacagina dikkati çekti. Artik üniversitelerin ögrenci talep etme noktasina geldigini belirten Karatas, düzenledikleri bu toplantiyla rehber ögretmenlerle tanismayi ve Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesini yerinde tanitmayi amaçladiklarini ifade etti.
Rehber ögretmenlerden bu toplantinin sonunda geri bildirimler almak istediklerini söyleyen Prof. Dr. Karatas, toplumun sesini dinlemeyen kurumlarin gelisemeyecegini belirterek konusmasina söyle devam etti: “Sizlerin bize katki vermenizi istiyoruz. Üniversiteye sahip çikmak bizlerin oldugu kadar ayni zamanda Karaman halkinin da görevidir.”
Prof. Dr. Mehmet Karatas, konusmasini Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, okul idarecileri ve rehber ögretmenlerle, toplantiya katkisi bulunan akademik ve idari personele tesekkür ederek bitirdi.

Türkiye’nin Donanimli Bilim Insanlari Biyoloji Bölümünde…
Toplantiya davet edilen rehber ögretmenlere ögretim elemanlari tarafindan Kamil Özdag Fen Fakültesi bünyesindeki biyoloji, fizik, kimya ve matematik bölümleriyle ilgili tanitici sunumlar yapildi.
Kamil Özdag Fen Fakültesi biyoloji bölümü adina sunum yapan Yrd. Doç. Dr. Aytaç Kocabas, bölümde bulunan laboratuvar ve arastirma olanaklarindan bahsederek, bölümün altyapi olanaklarinin tüm arastirmacilara ve ögrencilere açik oldugunu söyledi.
Kocabas, Türkiye’nin çok farkli yerlerinden gelen donanimli bilim insanlarinin genis vizyonu sayesinde ders programlarini hazirladiklarini belirterek, “Ögretim elemanlarimizin kalitesi sayesinde, özellikle 3. ve 4. sinif ögrencilerimizin kendi meraklarina göre farkli seçmeli dersler açabiliyoruz.“ diye konustu.
Geçtigimiz yüzyilin fizik ve matematik sahasinda öne çikmasina ragmen 21. yüzyila biyolojinin damgasini vuracagini kaydeden Yrd. Doç. Dr. Aytaç Kocabas, bölümün is olanaklari hakkinda da bilgiler verdi. Kocabas, biyoloji mezunlarinin akademik kariyer ve ortaögretimde ögretmenligin yani sira nükleer arastirma merkezleri, adli tip kurumlari, kamu kurumlarinin saglik ve çevre ile ilgili birimleri gibi birçok alanda is bulabileceklerine dikkat çekti.
Kocabas, farkli vizyona sahip ögretim elemanlarini bünyesinde bulunduran biyoloji bölümünün ufku genis ögrenciler yetistirmesinden dolayi tercih edilmesi gerektigini söyleyerek ögrencilere kattiklari vizyonu su sekilde özetledi: “Kendini taniyan, gelecege umutla bakan, biyolojik zenginlikleri bilen ve arastirma duygusu gelismis bireyler yetistiriyoruz.”
Fizik Bölümü mezunlarina sayisiz is olanagi
Kamil Özdag Fen Fakültesi fizik bölümünü tanitan Yrd. Doç. Dr. Murat Yildiz, “Üniversitemizin, ögretim elemanlarini büyük bir titizlikle seçmesinden dolayi ayni dönemde kurulan üniversitelere oranla gelisimi daha hizli olmustur.” dedi.
Fizik bölümünün laboratuvar ve derslikleri hakkinda bilgiler veren Yildiz, “Üniversitemizde arastirma yapacak akademisyenlere sayisiz olanak sunuluyor.“ diye konustu. Yrd. Doç. Dr. Yildiz “Neden KMÜ Fizik bölümü tercih edilmeli?” sorusunu gündeme getirerek cevabini söyle paylasti: “Çünkü üniversitemiz büyüyen, gelisen bir kampüse, iyi bir egitime, sosyal imkânlar ve mükemmel ögrenci-akademisyen iliskisine sahip.”
Dünyanin gelismis ülkelerinde fizik, kimya, biyoloji, matematik gibi temel bilimlerin en basarili ögrenciler tarafindan tercih edildigine dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Murat Yildiz, Türkiye’de son yillarda bilime yapilan yatirimlarla bu bilim dallarinin önümüzdeki yillarda tercih edilirliginin hizla artacagina inandigini kaydetti.
Yrd. Doç. Dr. Yildiz, fizik bölümünden mezun olacaklari çesitli is firsatlarinin bekledigini söyleyerek bunlardan birkaçini “ögretmenlik, havacilik, enerji, telekomünikasyon sektörleri ve askeri kurumlar” olarak siraladi.
Kimya Bölümü, TÜBITAK ve AB projelerinin sürükleyicisi
Kimya bölümü adina sunum yapan Yrd. Doç. Dr. Oktay Talaz, bölümün ilk TÜBITAK ve AB projelerini gerçeklestirmesinden dolayi fakültenin sürükleyici yönünü temsil ettigini söyledi. Fakültede 20’ye yakin TÜBITAK projesinin yürütüldügünü belirten Talaz “Bu durum, üniversitemizin basarisini da ortaya koymaktadir.“ diye konustu. Yrd. Doç. Dr. Oktay Talaz, geçmiste Türkiye sanayicilerinin çogunlukla herhangi bir orta ve yüksek ögrenim sürecinden geçmemis kisilerden olusmasina ragmen çok yakin gelecekte Türk sanayisinin fizik, kimya ve biyoloji bilenlerin üzerinde gelisecegini vurguladi. Türkiye’nin 2023 vizyonuna da deginen Yrd. Doç. Dr. Talaz, hizli bilimsel yatirimlar yapan Türkiye’nin önümüzdeki dönemlerde temel bilimler alaninda çok sayida mezuna ihtiyaç duyacagina dikkati çekti.
Talaz, kimya bölümündeki ana bilim dallari, projeler ve fiziki olanaklar hakkinda da bilgiler verdi. Bölümlerinde bulunan “Polimer Kimya Anabilim Dali”nin Türkiye’nin sayili üniversitelerinde açildigini sözlerine ekledi.
Yrd. Doç. Dr. Oktay Talaz, bölümlerinden mezun olacaklarin endüstrinin her alaninda is bulabileceklerini vurgulayarak, “Bölümümüzün arastirma olanaklari ve ögretim elemanlari dünya standartlarindadir.” dedi.
Matematik Bölümü mezunlari analist olabiliyor
Kamil Özdag Fen Fakültesi matematik bölümü adina sunum yapan Yrd. Doç. Dr. Kamil Ari, KMÜ’nün sirada degil aranan bir üniversite olmasindan dolayi tercih edilmesi gerektigini söyledi. Ari, KMÜ’nün yeni bir üniversite olmasinin avantajlarindan yaralandigini da belirterek, ögrenci ile akademisyen arasinda var olan güçlü iletisimi bu avantaja örnek gösterdi.
Yrd. Doç. Dr. Kamil Ari, katilimcilari bölümün içerigi, ögretim elamanlari ve fiziki kosullari hakkinda bilgilendirerek, matematik bölümünü öne çikaran etmenlerden bahsetti. Ari “Matematigin daha az stresli olmasi ve seçmeli ders ile yan dal olanaklarina daha kolay ulasilmasi bölümü çekici hale getiriyor. Ayrica ögretmenlik yapilabilmesi ve kisilerin akademik hayatta kendi isinin patronu olabilmesi bölümü öne çikaran etmenlerdir.” seklinde konustu.
Yrd. Doç. Dr. Kamil Ari, matematik bölümünden mezun olacaklarin is imkânlarindan örnekler verdi. Ari, bilinen isler disinda mezunlarin banka ve özel kuruslarda analist olarak çalismasinin mümkün oldugunu vurguladi.
Rehber Ögretmenlere KMÜ Gezisi
Tanitim Günleri kapsaminda üniversiteye gelen rehber ögretmenler, bilgilendirme toplantisinin ardindan KMÜ Yunus Emre Yerleskesini gezdiler. Ögretmenler, Kamil Özdag Fen Fakültesi laboratuvar ve dersliklerini yerinde inceleyerek ögretim elemanlarindan bilgi aldilar. Ardindan, rehber ögretmenler üniversitenin Saglik, Kültür ve Spor Daire Baskanliginda bulunan konferans salonlarini ve yeni yapilan spor tesisini gezdiler.
Tanitim günleri hakkinda görüslerini dile getiren rehber ögretmenler, üniversite yerleskesini çok begendiklerini ve akademik altyapiyi takdirle karsiladiklarini kaydederek kendilerine üniversiteyi tanima imkani saglayan Kamil Özdag Fen Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mehmet Karatas’a ve fakülte çalisanlarina tesekkür ettiler.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284