Deprem Tehditi Altindaki 30 Il Içinde Karaman’da Var

Türkiye’nin fay haritasi yeniden belirlendi Mevcut 150 olan diri fay hatti ikiye katlandi.

Deprem Tehditi Altindaki 30 Il Içinde Karaman’da Var
Maden Tetkik ve Arama’nin 1912’den buyana yasanan bütün hareketleri dikkate alarak hazirladigi haritada 5,5 ve üzerinde deprem üretme kapasitesine sahip diri fay hatlarinin bulundugu bölgeler arasinda Karaman’da bulunuyor.
Deprem üretebilecek 176 yeni fay bulundu. Maden Tetkik Arama Enstitüsü fay tartismalarina nokta koydu. Enstitü’nün hazirladigi haritaya göre aktif fay sayisi 326 oldu. Daha önce tespit edilen deprem üretebilecek fay sayisi yüzelliydi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Taner Yildiz, güncellenen Türkiye Diri Fay Haritasi ile ilgili Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlügü'nde yaptigi açiklamada, ellerindeki verilere göre Marmara Denizi'nde olabilecek bir depremin tsunami tesirinin bulunmadigini söyledi. Bakan Yildiz, 3'üncü Bogaz köprüsünün diri fay üzerinde olmadigini, dolayisiyla orada da deprem açisindan bir risk görülmedigini söyledi. Fay haritalarinin hazirlanmasi sürecinde bütün diri fay hatlarinin fotografinin çekildigini dile getiren Bakan Yildiz, "Yeni fay haritalarinda ülkedeki diri fay sayisi 150 degil, 326 civarinda oldugu anlasildi. 20 yil önceki haritada tespit edilemeyen veya tespit edilip aktif oldugu anlasilamayan yeni fay hatlari son teknolojinin kullanildigi bu çalismayla tespit edildi ve aktif fay olarak nitelendirildi" dedi.
Diri fay hatti tespit edilen iller söyle;
Adana, Adapazari, Afyon, Aksaray, Ankara, Aydin, Ayvalik, Balikesir, Bandirma, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çankiri, Çorum, Denizli, Eskisehir, Fethiye, Ilgin, Isparta, Izmir, KARAMAN, Kayseri, Kirsehir, Konya, Kütahya, Marmaris, Mersin, Silifke, Urla, Usak, Yozgat.
 
Kaynak: www.haber7.com
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284