`Dersi Kaçirdim` Sikintisi Bitiyor...

Milli Egitim Bakanligi, tüm müfredatin internet ortamina tasinacagi yeni bir sistem hazirliyor. Su anda 46 binden fazla görsel ve isitsel materyalin yüklendigi sistemi ögrenciler 8 ay sonra kullanabilecek.

`Dersi Kaçirdim` Sikintisi Bitiyor...

DERSLER SANAL ORTAMDAN TAKIP EDILEBILECEK
Bakanligin üstünde çalistigi ve sekiz ay sonra hayata geçirmeyi planladigi "e-müfredat" ve "e-ders" sistemi ögrencilere büyük kolaylik saglayacak. Dersler, video, animasyon ve çesitli programlarla sanal ortamdan da takip edilebilecek.
DEVAMSIZLIGIN ARTMAMASI IÇIN ÖNLEM ALINACAK
Uygulama, dersleri kaçiran veya dersi izlemesine ragmen ek bilgi edinip kendini gelistirmek isteyen ögrencilere kolaylik saglamayi amaçliyor. Tüm derslerin internetten izlenerek ögrencilerin devamsizligi artirmasinin önüne geçmek için okula devamsizlik konusundaki sinir korunacak.
BILIM VE TEKNIK DERGISI DE ÜCRETSIZ OLACAK
e-müfredat programinda, tüm derslere dair konular, ayrintili ama basit bir dille anlatilacak. Su anda sistemde bulunan 44 bin görsel, iki bin isitsel materyal, daha da artirilarak zenginlestirilecek. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumu'nun (TÜBITAK) bilim ve teknik dergisi de artik çocuklara ücretsiz olacak. e-ders programinda da okullardaki akilli tahtada ders anlatan ögretmenlerin videolari yer alacak.
Habertürk

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284