Dikkat: 1 Nisan`da Yürürlüge Giriyor

Kasko sigortasinin yeni genel sartlari 1 Nisan’da yürürlüge girecek. Uygulamaya alinacak Kasko Sigortasi Genel Sartlari’nda primin ne olacagina iliskin bir düzenleme bulunmazken, sirketler rekabet sartlari altinda primlerini serbestçe belirleyebilecek.

Dikkat: 1 Nisan`da Yürürlüge Giriyor

Yeni uygulamayla artik poliçeye sigorta degeri de yazilamayacak. Ayrica yapilan degisikliklere göre, sigorta sirketleri artik “full kasko”, “süper kasko” adi altinda farkli ürünler satamayacak. Dar kasko, kasko, genisletilmis kasko ve tam kasko olmak üzere 4 farkli kasko türü olacak.
Kasko sigortasinin yeni genel sartlari 1 Nisan’da yürürlüge girecek. Uygulamaya alinacak Kasko Sigortasi Genel Sartlari’nda primin ne olacagina iliskin bir düzenleme bulunmazken, sirketler rekabet sartlari altinda primlerini serbestçe belirleyebilecek. Yeni uygulamayla artik poliçeye sigorta degeri de yazilamayacak. Ayrica yapilan degisikliklere göre, sigorta sirketleri artik “full kasko”, “süper kasko” adi altinda farkli ürünler satamayacak. Dar kasko, kasko, genisletilmis kasko ve tam kasko olmak üzere 4 farkli kasko türü olacak.
Kasko’da yeni dönem 1 Nisan’da baslayacak. 1 Nisan’dan itibaren sigorta sirketleri artik “full kasko”, “süper kasko” adi altinda farkli ürünler satamayacak. Yeni uygulama ile sirketler; dar kasko, kasko, genisletilmis kasko ve tam kasko olmak üzere 4 farkli sigorta ürününü sigortalilara sunacak. Buna göre sinirli teminat almak isteyenler dar kasko, çarpma, çarpilma, hirsizlik, yangin gibi klasik teminatlari almak isteyenler kasko, klasik teminatlara ek olarak istege bagli farkli teminatlari isteyenler genisletilmis kasko, aracini her türlü riske karsi sigortalamak isteyenler ise tam kasko sigortasini seçebilecek.
-SÜRÜCÜ ALKOL ALIRKEN BIR KEZ DAHA DÜSÜNECEK-
1 Nisan’da uygulamaya baslanacak olan yönetmelikle hangi hasarlarin sigorta teminati içine girdigi, hangilerinin sigorta kapsaminda olmayip da sigortalinin istegi halinde alinabilecegi gibi konulara da açiklik getirildi. 1 Nisan’dan itibaren sel ve deprem dahil dogal afetler, patlayici madde tasinmasi, aracin anahtarinin çalinmasi ya da ele geçirilmesi sonucu aracin çalinmasi ve basta kemirgenler olmak üzere hayvanlarin araca verecegi zararlar ek prim ödenerek ve poliçeye yazilarak, teminat altina alinacak.
Yönetmelige alkollü araç kullanimi ile ilgili ise, “Trafik yönetmeliginde belirlenen seviyenin üzerinde alkollü içki almis kisilerce veya alkollü içki alamayacagi belirtilen kisilerce aracin alkol alinarak kullanilmasi sirasinda meydana gelen zarar, sigorta kapsami disindadir” maddesi eklendi.
-SIRKETLER 45 GÜN IÇINDE KASKO HASARINI ÖDEYECEK-
Yeni kasko uygulamasinda hasar ödemesinde de bazi degisiklikler yapildi. Sirketlere 45 gün içinde kasko hasarini ödeme zorunlulugu getirilirken, hasar incelemesinin uzun sürmesi ya da hukuka yansimasi nedeni ile üç ay içinde hasar ödeme süreci tamamlanmazsa; sigorta sirketi, tüketici ile anlasarak hasarin yüzde 50’sini avans olarak ödeyebilecek.
-PRIMIN NE OLACAGINA ILISKIN BIR DÜZENLEME BULUNMUYOR-
1 Nisan 2013’te yürürlüge girecek olan Kasko Sigortasi Genel Sartlarinda primin ne olacagina iliskin bir düzenleme ise bulunmuyor. Bu çerçevede, kasko sigortasi ile ilgili düzenlemelerin kasko primlerinde artisa yol açacagi tahmin edilirken, Hazine Müstesarligi bu iddialari yalanliyor. Sigorta sirketleri, rekabet sartlari altinda primlerini artik serbestçe belirleyebilecek.
-ARACIN PERT SORUNU ÇÖZÜLÜYOR-
Yeni uygulamayla artik poliçeye sigorta degeri yazilmayacak. Özellikle araç pert oldugunda sigortaliyla sigortaci arasinda soruna neden olan rayiç bedel konusuna çözüm getiriliyor. Poliçeye araç bedelini yazmak yerine, araç degerinin belirlenecegi ortak bir referansa veya rayiç deger belirleme yöntemine poliçede yer verilecek. Hasar tazmininin ne sekilde yapilacagi poliçede açikça belirtilecek. Onarim yapilacak olmasi halinde, onarimin sirketçe belirlenecek servislerde veya sigortali tarafindan istenen servislerden hangisinde yapilacagi hususu poliçede açikça yer aliyor.
Rotahaber
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284