Disko Cezasi Kalkti

TSK Disiplin Kanunu Tasarisi, TBMM Genel Kurulu`nda kabul edildi.

Disko Cezasi Kalkti

Kanunla, disiplin kogusu ve kitada oda hapsi cezalari kaldiriliyor. Baris zamaninda, Türk karasulari disindaki gemilerde hizmet yerini terk etmeme cezasi gerektiren bir disiplinsizlik yapan personele, eylemin niteligi ve disipline olan olumsuz tesiri göz önüne alinarak, gemi komutani tarafindan hizmet yerini terk etmeme cezasi yerine oda hapsi cezasi verilebilecek. 
Disiplinsizlik inceleme ve arastirmasinin sihhatli devam etmesi amaciyla, görevi basinda kalmasinda sakinca görülecek subay, astsubay, uzman jandarma, uzman erbas veya sözlesmeli erbas ve erler idari izinli sayilarak, görevlerinden geçici uzaklastirilabilecek.
Yüksek disiplin kurullari tarafindan verilen TSK'dan ayirma cezalari ile subay, astsubay, uzman jandarma, uzman erbas ile sözlesmeli erbas ve erler hakkinda disiplin amirleri veya disiplin kurullari tarafindan baris zamaninda verilmis olan ayliktan kesme, hizmet yerini terk etmeme ve oda hapsi cezalarina karsi Askeri Yüksek Idare Mahkemesi'nde iptal davasi açilabilecek.
TSK Disiplin Kanunu ile bedelli askerlik hizmeti için yeni bir hak taninacak.
Cumhurbaskaninin tek basina yaptigi islemler, YAS'in kararlari ile disiplinsizlik nedeniyle verilen disiplin cezalari ve diger idari yaptirimlar yargi denetimi disinda olacak.
Milliyet
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284