Divle Obruk Peyniri Dünya’ya Açılıyor

İlimiz Valisi Süleyman Tapsız, Ayrancı ilçesine bağlı Üçharman köyünde doğal ortamda üretilen ve dünyanın sayılı peynirlerinden birisi sayılan Divle obruk peyniri için düzenlenen sezon açılış programına katıldı.

Divle Obruk Peyniri Dünya’ya Açılıyor
Açılış programına, Vali Tapsız’ın yanı sıra İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili ve Vali Yardımcısı Ahmet Günaydın, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İlhan Şen, İl Emniyet Müdürü Levent Tutuk, Ayrancı Kaymakamı Fatih Kaşıkçı, Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, daire müdürleri ile çevre köylerden gelen köy muhtarları ile vatandaşlar katıldı. Sezon açılışı öncesinde Ayrancı Kaymakamı Fatih Kaşıkçı ve Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı Divle obruk peyniri ve mağara hakkında Vali Süleyman Tapsız’a bilgi verdi. Açılışın ardından Vali Tapsız, yerin 36 metre derinliğindeki mağaraya inerek peynirlerin muhafaza edildiği yerde incelemelerde bulundu.
Vali Tapsız, “Divle obruk peynirinin dünyanın en lezzetli peynirlerinden birisi olduğunu ve dünyada bu çeşit bir peynirin bulunmadığını söyledi. Kalitesi ve tadıyla ülkemizde ve yurtdışında aranan bir peynir olduğunu dile getiren Tapsız, gerek KOP İdaresinden gerekse Kalkınma Ajansıyla birlikte farklı projeler geliştirileceğini, kapasitesinin arttırılarak standardının yükseltilmesiyle birlikte daha nitelikli ve daha kaliteli bir peynir üretmek için çalışacaklarını ifade etti. Bölge halkıyla birlikte Divle peynirini dünyada aranan, herkesin tercih ettiği bir marka haline dönüştüreceklerini ifade eden Vali Tapsız, yapılacak çalışmalarla birlikte ürünün iç ve dış pazarda tanınırlığını arttıracaklarını belirtti.
Peynirin ulusal ve uluslararası fuarlara katılacağını kaydeden Vali Tapsız, "Hatta önümüzdeki ay Fransa’da gerçekleştirilecek olan fuara peynirle birlikte köylülerden oluşan bir heyeti de fuara götürerek dünya ölçeğinde tanıtımının yapılmasını sağlayacağız” dedi.





 

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2017, 17:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284