Dizel Araç Sahiplerine Tasarruf Müjdesi!

Gelistirilen yeni bir sistemle dizel araçlar da LPG gibi ucuz ve çevreci olan dogalgaz kullanilabilecek.

Dizel Araç Sahiplerine Tasarruf Müjdesi!

Akaryakit fiyatlari, araç sahiplerinin en büyük sorunu. Benzinli araç sahiplerinin tercihi LPG. Dizel araç sahiplerinin ise böyle bir imkani yok.
Çözüm, ilk denemeleri Antalya'da yapilan "Çift Yakit Sistemi" ile geldi. Sistem, dizel ile dogalgazin ayni oranda yanmasi prensibine dayaniyor. TRT'nin haberine göre, firma Satis Direktörü Fehmi Küçükler, "Motor blogunda hiçbir degisiklik yapilmaksizin yüzde 50 dizel, yüzde 50 CNG ilave edilmektedir. Ve bu sayede yüzde 25 bir net yakit tasarrufu saglamaktayiz" dedi.
ÇEVRECI SISTEM
Fehmi Küçükler, "LPG'li araç yüzde 40 tasarruf ederken, CNG'li bir araç yüzde 70 tasarruflara ulasiyor. Dogalgaz sayesinde daha temiz bir fosil yakit oldugu için çevreye de çok önemli bir etkisi var. Ekzoz emisyon degerlerini, karbondioksit degerlerini asagi çekiyor" dedi.
Sistem, uzun yol yapan kamyon, kamyonet ve ticari araçlar için ideal.
TEK SORUN DOLUM ISTASYONU
Sistemin altyapisi hazir. Tek sorun, dogalgaz dolum istasyonu agi. Firma Satis Direktörü Fehmi Küçükler, "Bugüne kadar bu sistemin yayginlasmamasinin nedeni gerekli istasyon aglarinin olusmamasiydi. Bu da gün geçtikçe devam etmekte. Bursa'da açildi, Sakarya, Bolu, Kayseri'de de var ve bu süreç hizla ilerlemekte" dedi. Yakin zamanda LPG logolu araçlarin yaninda CNG logolu araçlari da görmek mümkün olacak.
Haber7
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284