DNA Örnegi Veren Çolak Ailesi Umudunu Korudugunu Açikladi

Ermenek`teki madende mahsur kalan isçilerden Hüseyin Çolak`in annesi Seyde Çolak’tan DNA testi için kan ve tükürük örnegi evinden alindi. Anne Çolak oglunun sag olarak kurtulmasinin umudunu korudugunu belirterek; “Saglik ekiplerine söyledim, ‘kanimizi aliyorsunuz ama ya çocugum diri ise oralarda’ dedim” diye konustu.

 DNA Örnegi Veren Çolak Ailesi Umudunu Korudugunu Açikladi

Madende mahsur kalan 2 isçinin cansiz bedenlerine ulasilmasi üzerine Hüseyin Çolak’in babasi Mehmet Çolak gece Ermenek Devlet Hastanesine gelerek DNA testi için kan ve tükürük örnegi verdi. Çolak’in 68 yasindaki annesi Seyde Çolak’tan ise örnekler sabah erken saatlerde saglik ekipleri tarafindan evinden alindi.

Seyde Çolak DNA testi için örneklerin alinmasina ragmen umudunu saglik ekipleri ile yasadigi su diyalogu anlatarak korudugunu dile getirdi: “Ben hastanele gitmedim buraya geldi ekipler kanimi ve tükürügümü aldilar ‘geçmis olsun’ diyerek gittiler. Televizyondan duyduk. Sonra da telefon geldi ve hastaneye gitmemiz istendi. Önce esim gitti. Gelinimden örnek alinmadi. Sadece ben ve esimden örnekler alindi. Çocugumu görecegim ben bunu hissediyorum. Içimde bir his var. Sabah saglik ekiplerine de söyledim ‘Kanimizi aliyorsunuz ama ya çocugum diri ise oralarda’ dedim. Ama ben umudumu yitirmiyorum.” Anne Çolak, esinin hastanede 2 isçinin cenazelerini de görmek istedigini ancak doktorlar tarafindan kendisine izin verilmedigini söyleyerek; “Esim cenazesi çikan isçileri görmek istedi ama doktor göstermemis. ‘Tamam amca ben bilemedim sen de bilemezsin’ demisler kendisine” diye konustu.
MADEN OCAGINA ALMADILAR
Kan örneklerinin helikopterle Ankara'ya gönderileceginin bilgisinin verildigini dile getiren Seyde Çolak maden ocagina da alinmadiklarini belirterek konusmasini su sözler ile dile getirdi: “Zaten maden ocagina da almiyorlar. Bana ‘annecigim atesin kenarina oturun ama üsürsün dediler ve burada ne yapacaksiniz? Dosdogru gidin ve Ermenek’te yerini alin. Araciniz yoksa araç verelim’ dediler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284