“Doğaya Karşı Sorumluluğumuz Var!”

Meram Elektrik Dağıtım A.Ş faaliyette bulunduğu illere sağladığı elektrik dağıtım hizmetinin yanı sıra, doğal yaşamın korunması adına da çalışmalar yürütüyor ve bu doğa dostu çözümlerine bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor.

“Doğaya Karşı Sorumluluğumuz Var!”

Bilindiği üzere Türkiye coğrafi konumundan dolayı kuş göç yolu güzergâhındadır. Her yıl göçlerini tamamlayabilmek için binlerce kilometre yol kat etmek zorunda olan göçmen kuşlar zaman zaman enerji nakil hatlarına konaklama, yavrulama amaçlı temas sağlamaktadırlar. Bu canlılar zaman zaman elektrik akımına kapılarak hayatlarını kaybediyorlar. 
MEDAŞ, bu riski azaltmak amacıyla “OG Enerji Nakil Hattı Direklerinde Tesadüfi Dokunmaya Karşı İzolasyon Uygulamasını” hayata geçiriyor. 
Bu uygulama ile, MEDAŞ lisans bölgesinde bulunan dağıtım sisteminde tesis edilecek enerji nakil hattı direklerinde izolasyon yapılması ile kuş çarpılması kaynaklı kuş ölümlerinin önüne geçilmesi sağlanacaktır. Bu sayede çarpılma sonucu enerji kesintilerinin de büyük oranda azalacağı tahmin ediliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284