“Doğum-Ölüm Haktır Ertelenemez, Ama Düğünler Ertelenebilir”

Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık korona virüs hakkındaki gelişmeler hakkında bir bilgilendirme toplantısı yaptı.

“Doğum-Ölüm Haktır Ertelenemez, Ama Düğünler Ertelenebilir”

Almış olduğumuz bütün tedbir kararları toplumumuzun sağlığı için diyerek konuşmasına başlayan Vali Işık “Ülkemizin gündemi bildiğiniz üzere kovid 19. Şuana kadar aldığımız ve bundan sonrasında alacağımız tedbirlerin hepsini bizlerin sesi, gözü ve kulağı olan sizlerle paylaşmak istedik. Bildiğiniz üzere aldığımız son kararlarla düğünleri nikâh tipine dönüştürmek yoluyla belli kısıtlamalar getirdik. 75 kişinin katılımıyla yapılabilecek olan nikâhlarda gelin damatta dâhil dans olayını kaldırdık. Bizlerin aldığı kararın bir benzerini İç İşleri Bakanlığımızda aldı” şeklinde sürdürdü. 
Alınan tedbirlerin toplum sağlığı için alındığını ifade eden Vali Işık konuşmasında düğünü olacak vatandaşlardan bastırılan düğün davetiyelerinin ölüm davetiyesine dönüşmemesi ricasında bulundu. Vali Işık açıklamasında “İlimizdeki salgının önüne geçebilmek için düğünleri bir çeki düzen altına almaya çalıştık. Geçtiğimiz günlerde bir gelin arkadaşımız bana Sayın Valim doğum, ölüm nasıl bir haksa ve ertelenemezse düğün de bir hak değil mi sorunu yönetti. Düğünlerde elbette bir hak. Ancak doğum, ölüm haktır ertelenemez ama toplum sağlığı için düğünler ertelenebilir” dedi. 
Vatandaşlar tarafından “Düğün yerlerine getirilen kısıtlamaları neden umuma açık kafe-restoranlara uygulamıyorsunuz” sorusunun kendilerine çokça yöneltildiğini belirten Vali Işık konuşmasında bu alanlar içinde yeni uygulamaların yolda olduğunun sinyalini verdi. Kapalı alanlarda 4 metrekareye 1 kişi, açık alanlarda ise 2 metrekareye 2 kişi şeklinde bir masa düzenlemesi uygulamasının yapılacağını söyledi. Haber: Senem YAVUZASLAN

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2020, 18:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284