Dolandiricilar Güvenlik Kamerasina Yakalandi

Karaman’da bir alisveris merkezinin üç ayri subesinde kasiyerleri ayni yöntemle oyalayarak dolandiricilik yapan 1`i kadin 2 kisi güvenlik kamerasi tarafindan görüntülendi.

Dolandiricilar Güvenlik Kamerasina Yakalandi

Edinilen bilgiye göre, bir alisveris merkezinin üç ayri subesinde kasiyerleri oyalayarak dolandiran 1'i bayan 2 süpheli, güvenlik kamerasi tarafindan saniye saniye kaydedildi. Alisveris merkezine girmeden önce dolandiracaklari kasiyeri belirleyen süpheliler, daha sonra is yerine girerek alisveris yapmaya basliyor. Tezgahtan bir tane meyve suyu alan kadin süpheli, daha sonra kasiyere 200 TL verdikten sonra bir tanede sigara istiyor. Kasiyerin 200 TL'nin sahte olup olmadigini kontrol etmeye baslamasi üzerine kadin süpheli, bozuk parasinin oldugunu söyleyerek kagit parasini geri istiyor. Kadin süphelinin 200 TL'yi geri almasiyla birlikte devreye erkek süpheli giriyor. Süphelinin kasiyeri lafa tutmaya baslamasiyla birlikte kadin süpheli, kasiyere verdigi 200 TL'nin üstünü vermesini söylüyor. Kafasi karisan kasiyer de geri verdigi 200 TL'yi unutarak süpheliye para üstü verirken, kadin süpheli paranin üstünü aldiktan sonra meyve suyu ve sigarayi da alarak hizla is yerinden uzaklasti. Suç ortagi arkadasinin sorunsuz bir sekilde gittigini gören erkek süpheli de ayni yöntemi uygulayarak kasiyeri bir kez daha dolandirdiktan sonra kayiplara karisti.
Dolandiricilik olayi kasiyerlerin açik vermesiyle ortaya çikti. Üç ayri alisveris merkezinde kasiyerlerin ayni gün hesaplarinda açik vermesi üzerine süphelenen alisveris merkezinin bilgi islem sorumlusu, o güne ait tüm güvenlik kameralarinin kayitlarini incelemeye aldi. Görüntüleri inceleyen bilgi islem sorumlusu, kasiyerlerin 1'i kadin 2 kisi tarafindan dolandirildiklari tespit etti. Bunun üzerine alisveris merkezi yetkilileri görüntülerle birlikte polise giderek dolandiricilardan sikayetçi oldu. Görüntüleri inceleyen polis, dolandiricilari yakalamak için çalisma baslatti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284