Dolmuslara Takograf Sarti

Emniyet Genel Müdürlügü’nce hazirlanan ve Karayollari Trafik Yasasi’nda yeni düzenlemeler yapilmasi öngörülen degisiklikler çerçevesinde sehir içi ve sehirler arasinda yolcu tasiyan minibüslere takograf cihazi takilmasi zorunlulugu getiriliyor. Ayni kapsamda, geçerli muayenesi olmayan araçlarin noter satislari yapilmayacak.

Dolmuslara Takograf Sarti

Denetimler agirlasacak
Halen yürürlükteki Karayollari Trafik Yasasi’ndaki bazi uygulamalarin yetersiz ve eksik kalmasi nedeniyle yeni bir degisiklik taslagi hazirlayan Emniyet Genel Müdürlügü, özellikle yolcu tasiyan araçlarin denetimlerinin agirlastirilmasini öncelik olarak kabul etti.
Yürürlükteki yasaya göre, halen otobüs, kamyon gibi agir vasitalarda kullanilan ve araçlarin hizlari ile araçlari kullanan sürücülerin dinlenme sürelerinin takip edilmesini saglayan takograf cihazinin taslagin yasalasmasi halinde sehir içinde ve sehirler arasinda yolcu tasiyan minibüslerde de kullanilmasi zorunlu hale gelecek.
Hiz sinirlandirici geliyor
Ayrica, bu araçlara takograf cihazlarinin yanisira hiz sinirlamasini saglayan cihazlarin takilmasi da zorunlu olacak. Böylece minibüslerin asiri hiz yapmasi mekanik olarak engellenecek. Degisiklik çalismasinda pat-pat olarak bilinen araçlar da yeraldi.
Yapilacak yeni düzenlemeye göre, pat-pat gibi karayollarina çikacak özelligi bulunmayan ve motorlu araç sanayinde üretilmeyen araçlari trafige çikaranlar 700 TL ceza ödeyecek. Bu düzenlemeyle özellikle Karadeniz bölgesindeki vatandaslarin kendi çabalariyla ürettikleri, ancak üretim sekli nedeniyle karayollarina çikmasinda sakinca bulunan motorlu araçlar kontrol altina alinacak.
Milliyet

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284