‘Domatesin Fiyati Ramazan’da 50 Kurusa Düsecek’

Havalarin isinmasina ragmen, sebze fiyatlarinin asiri pahali olmasindan sikâyet eden vatandasa üretici ve satici firma temsilcilerinden müjde geldi.

‘Domatesin Fiyati Ramazan’da 50 Kurusa Düsecek’

Yetkililer, kilosu 4 liraya kadar yükselen domatesin Ramazan ayinda düsüse geçecegini söyledi. Fiyatlardaki düsüste üretimdeki artisin etkili olacagi belirtiliyor. Ülke genelinde kavurucu sicaklar etkili olurken, sebze fiyatlarinda beklenen düsüs gerçeklesmedi. Pazar ve marketlerde domatesin kilo fiyati 4 liraya kadar çikti. Yaz aylarinin vazgeçilmez sebzelerinden taze fasulye 4 liradan, patlican 2-3 liradan, kabak 3 TL’den satilirken, sektör temsilcileri fiyatlarin önümüzdeki günlerde düsecegini öne sürdü. Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcilar Esnaf ve Sanatkârlari Federasyonu (TÜSPAF) Baskani Mehmet Çakman, özellikle domatesin su anda sadece Antalya’daki tarlalardan hasat edildigini açikladi.
Önümüzdeki günlerde ülke genelinde hasadin baslamasiyla birlikte domatesin kilo fiyatinin 50 kurus-1 TL seviyesine düsecegini anlatan Çakman, “Her zaman söylüyoruz, arz ve talebe göre fiyatlar degisiyor. Artan domates ihracati da fiyatlari etkiledi. Ancak Ramazan ayinin 15’inden itibaren domates ve diger sebze fiyatlari normale dönecek. Bir ay önce kilosu 2 liradan satilan karpuz simdi 50 kurustan satiliyor. Antalya disindaki üretim merkezlerimizde de hasat baslarsa domates fiyatlari düser.” dedi.
Kaynak: Zaman
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284