Dr. Recep Şeker; “Berat Kandilimiz Mübarek Olsun”

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker Berat Kandili münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Dr. Recep Şeker; “Berat Kandilimiz Mübarek Olsun”

Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi: “Aziz Milletimiz ile birlikte; af, arınma, mağfiret ve kurtuluş vesilesi olan bir Berat kandiline daha ulaşmanın sevinç ve coşkusunu yaşıyoruz. Berat kandilimiz mübarek olsun.
Berat gecesi hayat yolculuğumuzun en bereketli duraklarından biridir. Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) Berat gecesinde yapılacak ibadetin, dua ve niyazın affedilmemize vesile olacağını müjdeleyerek şöyle buyurmuştur: “Şâban ayının on beşinci gününü oruçlu geçirin. Gecesinde ise ibadete kalkın. Çünkü o gece güneş batınca Allah Teâla en yakın semaya tecelli ederek fecir doğuncaya kadar: ‘Bağışlanma dileyen yok mu, onu bağışlayayım! Rızık isteyen yok mu, ona rızık vereyim! Musibete uğrayan yok mu, ona afiyet vereyim... buyurur."
Berat, on bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayının ve bin aydan daha hayırlı Kadir gecesinin müjdecisidir. Berat, mağfirettir, ilahî rahmetin tecelli ettiği gündür, ellerin duaya, gönüllerin semaya açıldığı, Yüce Allah (C.C)’a yönelip mağfiret iklimine girmenin adıdır. Berat bizlere varlığımızı yeniden gözden geçirme, muhasebe ve tefekkür imkânı kazandıran ulvi bir gecedir. Ayrıca bu mübarek gün ve geceler birlik ve beraberliğimizin, kardeşliğimizin en ulvi seviyeye çıktığı zaman dilimleridir. Bu manevi iklimi fırsat bilerek aramızdaki dargınlık ve kırgınlıkları kaldırmalı, elimizi ve gönlümüzü herkese açarak kardeşlik, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine katkı sağlamalıyız.
Bu duygu ve düşünceler ile Aziz Milletimizin ve Karamanlı hemşerilerimin Berat gecesini en kalbi duygularımla tebrik eder, bu mübarek gecenin Aziz Milletimize, İslam âlemine ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini Cenâb-ı Hak’tan diler, ülkemizin ve tüm insanlığın salgın hastalık nedeni ile içinde bulunduğu bu zor durumdan en kısa zaman kurtuluşuna vesile olmasını Yüce Allah (C.C)’dan niyaz ediyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284