Dr. Recep Şeker; “Karamanlı Hemşerilerimin Kadir Gecesini En Kalbi Duygularımla Tebrik Ediyorum”

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker Kadir Gecesi münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Dr. Recep Şeker; “Karamanlı Hemşerilerimin Kadir Gecesini En Kalbi Duygularımla Tebrik Ediyorum”

Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi:“Onbir ayın sultanı mübarek Ramazan ayının son günlerine yaklaşmanın hüznünü yaşarken, bin aydan daha hayırlı mübarek Kadir Gecesi’ne kavuşmanın sevinç ve coşkusunu yaşıyoruz. Aziz Milletimizin, tüm İslam Âleminin ve Karamanlı hemşerilerimin Kadir gecesini en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.
Bizi Kadrimizi yücelten en faziletli geceye, Kadir Gecesi’ne tekrar ulaştıran Rabbimize hamdü senalar olsun. Kadir gecemiz mübarek olsun.
Kadir gecesi, içinde Kadir Gecesi bulunmayan bin aydan daha hayırlıdır. Kadir Gecesi’ne bu değer ve kıymeti veren bu gecede Yüce Kitabımız hidayet rehberimiz Kur’an’ı Kerîm’in yeryüzüne inmeye başlamış olmasıdır.
Kadir gecesi ile ilgili olarak Yüce Rabbimiz “Şüphesiz, biz Kur’an’ı Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi, bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Cebrail o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.” buyurmuş, yine Resûl-i Ekrem (S.A.V)’in Kadir gecesi ile ilgili olarak; “Kim inanarak ve sevabını Allah’tan umarak Kadir gecesini ihyâ ederse geçmiş günahları affolunur.” buyurarak mü’minler için Kadir gecesinin önem ve kıymetini ifade etmiştir.
Hiç şüphesiz, bu mübarek gece, kalplerimizin kötülüklerden arınması, gönül dünyalarımızın aydınlanması, manevi huzurumuzun artması için eşsiz bir imkân ve fırsat sunmaktadır. Bu eşsiz fırsatın şuurunda olarak, bu gecenin feyiz ve bereketinden manen en iyi şekilde faydalanılmasını temenni ediyorum.
Ayrıca bu mübarek gün ve geceler birlik ve beraberliğimizin, kardeşliğimizin en ulvi seviyeye çıktığı zaman dilimleridir. Bu manevi iklimi fırsat bilerek aramızdaki dargınlık ve kırgınlıkları kaldırmalı, elimizi ve gönlümüzü herkese açarak kardeşlik, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine katkı sağlamalıyız.
Bu duygu ve düşünceler ile Aziz Milletimizin ve Karamanlı hemşerilerimin Kadir gecesini en kalbi duygularımla tebrik eder, bu mübarek gecenin Aziz Milletimize, İslam âlemine ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini Cenâb-ı Hak’tan diler, ülkemizin ve tüm insanlığın salgın hastalık nedeni ile içinde bulunduğu bu zor durumdan en kısa zaman da kurtuluşuna vesile olmasını Yüce Allah (C.C)’dan niyaz ediyorum” dedi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284