Dügün Park Sehit Ve Gazi Ailelerinden Ücret Almayacak

Karaman’da bir dügün salonu sehit ve gazi ailelerinin yapacaklari dügün ile sünnet merasimlerinden salon ücreti almayacak.

 Dügün Park Sehit Ve Gazi Ailelerinden Ücret Almayacak

Karaman-Eregli karayolu üzerinde bulunan Dügün Park Sosyal Tesisleri sehit ve gazi ailelerini düzenledigi 'Arabasi Gecesi'nde bir araya getirdi. Programa Karaman Valisi Murat Koca, Cumhuriyet Bassavcisi Abdurrahim Alan, Garnizon Komutani Jandarma Kidemli Albay Mustafa Akis, Iktisadi Gelisme ve Uluslararasi Iktisat Anabilim Dali Baskani Doç. Dr. Mehmet Alagöz, Sehit Aileleri Dernegi Baskani Mustafa Bayat, Dügün Park Sosyal Tesisleri sahibi Mustafa Karakas, sehit ve gazi aileleri ile çok sayida davetli katildi. Program saygi durusunda bulunulmasinin ardindan Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslandi.

Programda konusan Iktisadi Gelisme ve Uluslararasi Iktisat Anabilim Dali Baskani Doç. Dr. Mehmet Alagöz, sosyal sorumluluk bilincinin bireylere ve kurumlara önemli görevli yükledigini dile getirerek, "Insana yararli olmak toplumdan aldigini topluma kazandirmanin bir yoludur. Bu bakimdan sosyal sorumluluklar hem bireylere hem de kurumlara önemli görevler yüklemektedir. Ancak sorumluluklar sadece Sivil Toplum Örgütlerinin gerçeklestirmesi gereken faaliyetler olarak da algilanmamalidir. Bu farkindalik sivil ve resmi kurumlara topluma hizmet etme firsati sunmaktadir. Bu açidan bakildiginda sosyal sorumluluk yaklasimi maddi ya da manevi ihtiyaç sahibi insanlarin isteklerinin yerine getirilmesinde sivil toplum örgütlerinin yaninda toplumun bütün katmanlarinin yer almasini zorunlu kilmaktadir. Böylece sivil toplum kuruluslari ile özel sektörler ulvi bir amaç için bir araya gelmektedir. Buradan hareketle Karamanimiz da yeni faaliyete geçen Dügün Park Sosyal Tesisleri içinde yasadigi toplumun yasam kalitesinin iyilestirilmesine katki saglamak amaciyla bu projeyi hayata geçirmeyi düsünmüstür. Dügün Park Sosyal Tesisleri adina Mustafa Karakas Beyle sadece alan degil ayni zamanda veren olmak görevini yerine getirebilmek için neler yapabilecegimizi düsündük ve bunun sonucunda öncelikle bölgemizdeki sehit ve güneydogu gazi ailelerinin evlerine yönelik bir sosyal sorumluluk projesinin yerine getirilmesini karar kildik" dedi.
SEHIT VE GAZI AILELERIN DÜGÜN VE SÜNNET MERASIMLERINDEN ÜCRET ALINMAYACAK
Mehmet Alagöz Sehit ve Gazi ailelerinin birinci derece yakinlarina ücretsiz dügün yapilacagi müjdesini vererek, "Dügün Park Sosyal Tesisleri olarak 2015 yilindan baslamak kaydi ile sehit ve güneydogu gazi ailelerinin birinci derece yakinlarinin sünnet merasimlerini ve ya dügünlerini hiç bir ücret almadan gerçeklestirmeyi planladik. Dügün Park bu proje ile gözünü kirpmadan sehadete ulasmis sehitlerimizin veya yaralanmis gazilerimizin ve onlarin çocuklarinin yaninda oldugunu göstermek istemektedir. Bu sosyal sorumluluk projesinin bu noktaya gelmesinde desteklerini esirgemeyen sayin Valimiz Murat Koca'ya çok tesekkür etmek istiyoruz. Düsüncelerini kendisiyle paylastigimizda o andan itibaren hep yanimizda oldular, bize sevk verdiler bize heyecan verdiler çok tesekkür ederim. Sonrasinda ise projemizi paylastigimiz bütün dostlarimizin gösterdigi olagan üstü ilgi, su anda bizimle birlikte bulunarak heyecanimiza ortak oldular bize destek oldular. Hepsi Karaman sevdalisi olarak buradalar, bundan sonrada Karaman sevdalisi olduklarini burada bulunarak gösterdiler hepsine ayri ayri tesekkür ediyoruz. Siz degerli sehit ve gazi aileleri bugünün anlami çok büyük bizim için hem yüz yil önce doksan bin sehit verdigimiz Sarikamis'i hem de Karamanli sehitlerimizi gazilerimizi ve onlarin ailelerini asla unutmayacagimizi unutturmayacagiz bilmenizi isteriz. Sizlere Mehmet Akif'in su dizeleriyle tesekkür etmek istiyorum 'Ne büyüksün ki kanin kurtariyor Tevhid'i. Bedr'in arslanlari ancak, bu kadar sanli idi' sizlere sevgi ve saygilarimi sunuyorum. Son olarak bu projenin hayata geçirilmesinde gerçekten de çok büyük ugraslar veren Mustafa Karakas Beye tekrar çok tesekkür ediyorum'' dedi.
Karaman Sehit Aileleri Dernegi Baskani Mustafa Bayat ise, sehit ve gazi aileleri adina Mustafa Karakas'a tesekkür ederek, "Bugün bizleri buraya davet edip ikramda bulunan Dügün Park sahibi Mustafa Karakas ve arkadaslarina böyle bir girisimde bulunduklarindan dolayi kendilerine sehit aileleri adina tesekkür eder saygiyla sunarim. Sayin Valim, kiymetli sehit aileleri, degerli gaziler bizleri burada olmamiza vesile olan aziz sehitlerimizi saygiyla anar, gazilerimize acil sifalar dilerim. Bu ikramda bulunan bu is yeri sahiplerini vatan için, bayrak için, ezan için, namus için canlarini feda eden sehit ve gazilerimize karsi saygi ve duyarli olduklarinin bir göstergesidir. Sehitlerimizin unutulmamasi bütün Kamu Kurum ve Kuruluslarinin, Sivil Toplum Örgütlerinin ayni duygu ve düsüncelerle burada bulunduklarini biliyorum. Sehitlerimizi ve bizleri unutmayan her zaman yanimizda bulunan, derdimize ortak olan basta Sayin Valimize, Belediye Baskanimiza, Alay Komutanimiza ve duyarli olan bütün Kamu Kurum ve Kuruluslarina ayrica gelismelerden dolayi Dügün Park salonu sahiplerine hizmeti geçen herkese tesekkür ederim" dedi.
Konusmalarin ardindan davetlilere Arabasi ve çay ikrami yapildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284