Dükkan Ve Otopark Ihalesi 5 Ocak’ta

Ilimiz Belediyesi tarafindan mülkiyetindeki isyerleri ile cadde ve sokaklarin otopark olarak kiraya verilecegi ihale 5 Ocak Persembe günü saat 15.00’de Belediye Sarayi Encümen Salonunda Encümen huzurunda yapilacak.

Dükkan Ve Otopark Ihalesi 5 Ocak’ta
Fenari mahallesi, Belediye Ishani bodrum katta bulunan 1, birinci katta bir, ikinci katta 5 büro ile Yunus Emre Sevgi Parki altinda bulunan kapali otopark, Musalla arkasindakinde katli otopark olarak görünen yerin açik parali otopark olarak ve Kemal Kaynas Caddesi (1.Istasyon Caddesi, 2.Istasyon Caddesi arasi) 1.Istasyondan giristen sag taraf (45 metre), 2) Samkapi Caddesi Helvacilar Sokaktan sonra sol taraf (40 metre), Samkapi Caddesi park yasagi olan tarafin karsisi (95 metre), 3) Semerciler Sokagi (115 metre), 4) Imaret Mahallesi Mehmet Bey Caddesi 30 metrelik yol girisinden sol taraf (100 metre), 5) Imaret Mahallesi 167 Sokak (190 metre), 6) Tahsin Ünal Mahallesi Dr.Mehmet Armutlu Caddesi Samkapi Caddesi ile 30 metrelik yol arasi sol taraf (85 metre), 7) Ahi Osman Mahallesi   Yeni Minare Caddesi, Ismet Pasadan giris tarafindan sag taraf (80 metre) Açik Parali Otopark olarak kiraya verilecek.
Kiraya verilecek mülkiyetlerden
Fenari (Kirisçi) Mahallesi Belediye Ishani Bodrum kattaki 7 nolu bagimsiz bölümde bulunan dükkanin 1 aylik kira muhammen bedeli 110,00 TL. geçici teminati 40,00 TL.,
1.katta 82 nolu bagimsiz bölümde bulunan büronun 1 aylik kira muhammen bedeli 130,00 TL. geçici teminati 47,00 TL.,
2.katta 98 ve 99 nolu bagimsiz bölümlerde bulunan bürolarin her birinin 1’er aylik kira muhammen bedelleri 90,00 TL. geçici teminatlari 33,00 TL.,
2.katta 123 nolu bagimsiz bölümde bulunan büronun 1 aylik kira muhammen bedeli 250,00 TL. geçici teminati 90,00 TL.,
2.katta 105-106 (ikisi birlikte) nolu bagimsiz bölümlerde bulunan bürolarin 1 aylik kira muhammen bedeli 220,00 TL. geçici teminati 80,00 TL.,
Fenari Mahallesi Yunus Emre Sevgi Parki altinda bulunan 1254 gayrimenkul kodlu kapali otoparkin 1 aylik kira muhammen bedeli 3.500,00 TL. geçici teminati 1.260,00 TL.,
Kirisçi Mahallesi Musalla arkasi 538 ada 1-2-3 ve 4 parsellerde bulunan açik parali otoparkin 1 aylik kira muhammen bedeli 300,00 TL. geçici teminati 108,00 TL.,
Açik Parali Otopark yerlerinin hepsinin birlikte 1 aylik kira muhammen bedeli 2.500,00 TL., geçici teminati 900,00 TL.’den ihaleye çikarilacagi açiklandi.
Kiraya verilecek dükkân, büro, kapali otopark, açik otopark, cadde ve sokaklarda yapilacak parali otopark 3 yillik süre ile kiraya verilecek. 2. ve 3. yillarin kiralari Belediye Encümeni tarafindan tespit edilecek.
Kâmil Ugurlu: “Karaman Ve Konya Ovasi Türkiye’nin Bereket Kaynagi Olacak”
Belediye Baskani Kâmil Ugurlu, TRT Çukurova Radyosu’na canli telefon baglantisiyla konuk oldu. Geçtigimiz Cuma günü açilis töreni gerçeklestirilen Mavi Tünel ile ilgili radyo sunucusu Alper Yetgün’ün sorularini yanitlayan Ugurlu konusmasinda, Karaman ve Konya ovalari için hayati önem tasiyan projenin yüz yillik bir rüya oldugunu söyledi.
Türkiye’nin gelecegini etkileyecek bu heyecan verici proje ile Akdeniz’e dökülen sularin artik bosa akmayacagini canli yayinla anlatan Kâmil Ugurlu:
“Sulamanin etütleri 1904 yilina, insaatinin baslamasi ise 1908 yilina kadar uzaniyor. Nihayet 100 yillik bir rüya olan projenin temeli 2007 yilinda Hükümetimiz tarafindan atildi. Ülkemizin GAP’tan sonra en büyük sulama projesi yatirimi olma özelligini tasiyan ve DSI tarafindan uygulanmaya baslanan Konya Ovasi Sulama Projesi ile; Akdeniz’e bosa akan sular Konya Havzasina tasinarak modern sulama yöntemleri hayata geçmis olacak” dedi.    
Dünyanin en önemli yeralti su rezervlerinin bulundugu Karaman ve Konya ovasinda, bilinçsiz kullanim sonucu su seviyesinde büyük düsüs oldugunu ve bu proje ile yeralti sularinin da beslenecegini belirten Kâmil Ugurlu konusmasinin devaminda sunlari söyledi:
“Özellikle bölgedeki tarim alanlarinin sulanacagi proje bünyesinde ayrica; Konya ve Karaman sehir merkezlerinin içme, kullanma, sanayi suyu ihtiyaçlarinin karsilanmasi ve hidroelektrik enerji üretimi de bulunmaktadir.
4 metre çapinda ve yaklasik 17 kilometre uzunlugu ile Türkiye’nin Urfa tünellerinden sonra ikinci büyük sulama tüneli olan Mavi Tünel’den; saniyede 36 metreküp su, toplam 223 bin 410 hektarlik araziye sulama suyu takviyesi yapacak. Ayrica yeralti suyunu desteklemesinin yani sira Konya ve Karaman ilimizin 60 yillik içme suyu ihtiyacinin karsilanmasina yardimci olacak ve yilda yaklasik 150 milyon kw saat hidroelektrik enerji üretilecek.”
Karaman’da toprak toplulastirmanin en güzel örneklerinin yapildigini da söyleyen Baskan Ugurlu:
“Tarim arazilerinin daha düzenli olmasi için gelistirilen Toprak Toplulastirma diye bir faaliyet var. Türkiye’de en basarili uygulamalardan bir tanesi Karaman’da yapiliyor. Tarim alanlarinin sulanmasi ve diger tarimsal hadiselerin disipline edilmeleri daha kolay vaziyete geliyor. Bir de bunlara Mavi Tünel ile gelecek suyun ilave edildigini düsündügümüzde gerçekten Karaman ve Konya ovasi Türkiye’nin bereket kaynagi olacak.” dedi.
“Akdenizden Toroslara” radyo programinin sunucusu Alper Yetgün ise canli telefon baglantisinin sonunda Belediye Baskani Ugurlu’ya tesekkür ederek: “Sayin Ugurlu çok yogun çalistiginizi ve Karaman’in kaderini degistirecek projelere imza attiginizi biliyoruz. Ulusumuz adina size tesekkür ediyor, TRT ailesi olarak çalismalarinizda basarilar diliyoruz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284