Dünya Çevre Günü Kutlaniyor

5 Haziran Dünya Çevre Günü; Ilimiz Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügü öncülügünde Cumhuriyet Parkinda ve Valilik Makaminda coskuyla kutlandi.

Dünya Çevre Günü Kutlaniyor

Kutlamaya Kurum Müdürleri ve temsilcileri, Sivil Toplum Kurulusu temsilcileri (TEMA) ile ögrencileri, Istiklal Ilkögretim Okulu ögrenciler ve vatandaslar günün anlam ve önemini “Temiz Çevre Temiz Toplum”, “Temiz Çevre Temiz Karaman” sloganlari ile ayri bir heyecan katti.
Dünya Çevre Günü ile ilgili olarak Il Müdürümüz Dehan Ataner Koçak, “Temiz ve saglikli bir çevrede yasamanin temel bir insan hakki oldugunu, elimizdeki degerleri kaybetmeden onlara sahip çikmanin önemini, Toprak kirlenmesi ise çesitli ilaç ve gübrelerle topragin tarima elverissiz duruma gelmesini dile getirerek; Unutmayin! Bu dünya atalarimizdan bize, bizden de gelecek nesillere miras birakilmak için emanet edildi; Çevreyi kirletmeyelim, kirletenlerin’ de uyaralim” diyerek günün anlam ve önemi hakkinda bilgi verdi.
Valilik Makaminda gerçeklesen ziyarete Çevre ve Sehircilik Il Müdürü Dehan Ataner Koçak, Müdürlük personeli ve minik çevreciler katildi.
Vali Murat Koca ziyaretten duydugu memnuniyeti ifade ederek yaptigi konusmasinda, “Çevre konusunda unutmamamiz gereken sey yasamak için doganin insana degil, insanin yasamak için temiz bir dogaya ihtiyaç duydugu gerçegidir. Çevreye verilen her zarar hem bizleri hem de gelecek nesilleri etkileyecektir. Bu nedenle çevre kirliligini önlemek için çaba göstermeliyiz. Temiz bir çevrede yasamak için öncelikle çevremizi kirletmekten kaçinmali ve çevremizi temiz tutmaliyiz. Çevre kirliliginin dünyamizi tehdit ettigi bir dönemde, gelecek nesillere saglikli ve temiz bir çevre birakabilmek için tüm kamu kurum ve kuruluslarina ve vatandaslarimiza önemli görevler düsmektedir. Gelecegimizin teminati çocuklarimizi çevreye karsi duyarli yetistirmek ve onlara çevre sevgisini asilamak hepimizin görevidir” dedi
Ziyarette, Vali Koca minik çevrecilerle de yakindan ilgilenerek onlara satranç takimi hediye etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284