Dünya Süt Günü Morcali Köyünde Kutlandi

21 Mayis Dünya Süt günü nedeniyle Morcali Köyünde bir etkinlik düzenlendi. Programa Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdür Yardimcisi Vekili Refik Kiraz, Il Milli Egitim Sube Müdürleri ile ögretmenler ve ögrenciler katildi.

Dünya Süt Günü Morcali Köyünde Kutlandi

Il Müdür Vekili Ismail Uluad, “Insan beslenmesinde büyük öneme sahip olan süt ve süt ürünleri içeriginde bulunan karbonhidrat, protein, yag, vitamin ve mineraller ile özellikle gelisme çagindaki çocuklarimiz ve yaslilarimiz olmak üzere herkes için vazgeçilmez bir besin kaynagidir. 21 Mayis Dünya Süt Günü kutlamalarinin amaci, saglikli nesillerin yetistirilmesi için süt üretim ve tüketimini artirmak, her yas grubundaki bireye süt içme aliskanligini kazandirmak, süt ve süt ürünlerinin besin degeri konusunda kamuoyunu aydinlatmaktir. Bu nedenle ülkemizde de 1991 yilinda ‘ Süt Tüketimini Arttirma’ kampanyasi baslatilmistir. O günden bu yana her yil 21 Mayis Dünya Süt Günü ülkemizde kutlanmaktadir” dedi.

Etkinlikte bir konusma yapan Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdür Yardimcisi Vekili Refik Kiraz, “Insan sagligi açisindan beslenmenin önemi her geçen gün daha iyi anlasilmaktadir. Yeterli ve dengeli beslenen toplumlarin bireyleri fiziksel ve zihinsel yönden daha saglikli, daha üretken, daha yaratici, daha yetenekli ve düzenli çalisma gücüne sahiptirler. Süt insan vücudu için gerekli tüm besin ögelerini yeterli ve dengeli bir biçimde içeren mucizevi bir besin maddesidir. Milli Egitim Bakanligi, Saglik Bakanligi ve Gida Tarim ve Hayvancilik Bakanligimizca Ilkögretim çagindaki tüm ögrencilerimizin yeterli ve dengeli beslenmelerine katkida bulunarak büyüme ve gelismelerinin desteklenmesini saglanmasi amaciyla ‘Okul Sütü Programi’ uygulamaya konmustur. Cumhuriyet döneminin en büyük projesi olan ve basariyla yürütülen bu program sayesinde hem çocuklarimizin beslenmesinde büyük öneme sahip olan süt tüketimi aliskanlik haline getirilmis, hem de süt arzi degerlendirerek hayvancigimizin desteklenmesi saglanmistir. Süt; bebegin mamasi, gencin enerjisi, yaslinin sagligidir. Bu nedenle daha saglikli bir yasam için herkesi süt içmeye davet ediyor ve katki saglayan tüm özel ve kamu kuruluslarina tesekkür ederim” dedi.
Daha sonra Ziraat Mühendisi Feyzal Duru Kandemir tarafindan Süt ve Sütün önemi hakkindaki bilgilendirme sunumunun ardindan ögrencilere okul sütü ve çesitli ikramlar dagitilarak programa son verildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284