Dünya’nın Yükselen Yıldızı Nefamak

Karaman’da gofret üretim hatları imal ederek dünyanın dört bir yanına makine ihracatı yapan NEFAMAK firması, uzmanlastıgı alanda Türkiye’nin lider firması haline geldi.

Dünya’nın Yükselen Yıldızı Nefamak

Yurtdışındaki büyük firmaları kendisine rakip deği model olarak seçen, inovasyon ve kurumsal değerlere bağlılığı ile üretimini yaptığı düz ve sekilli gofret üretim hatlarında markalaşan Nefamak Firması, Ar-Ge merkezinde tasarladığı ve gelistirdigi makinalar ile de dünya üzerinde mutfak ekipmanlarından başlayarak paketleme makinalarının cıkısına kadar gofret hatları üreten tek firma unvanına sahip oldu. 
FİRMANIN ÖYKÜSÜ 
Yıllar önce sektöre “Tüfekçioğulları” Firması adı altında makine yedek parça ve gofret fırınları üretimi başlayarak adım atan ve Necmettin Duman’ın Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı Nefamak, gecen zaman içerisinde Karaman’dan dünyaya uzanan başarılı yolculuğunda sektörün ihtiyaç duyduğu tüm ürün gruplarında çözüm ortağı olmayı basardı. 
Firmanın dünden bugüne hikayesini ele alan iş insanı Necmettin Duman; 
“1971 yılında Karaman'da doğdum. İlk, Orta ve Lise eğitimini Karaman’da tamamladım. Karaman Endüstri Meslek Lisesinden mezun olduktan sonra 1989 yılından itibaren 5 yıl kadar Avrupa’da kaldım. O yılar çeşitli çalışmalarımız oldu. Daha sonra 1994 yılında Karaman’a geldim. Yine o yıllarda Karaman’da gıda alanında fabrikaların gelişmekte olduğunu gözlemledik 
Bu fabrikaların ihtiyaçları dogrultusunda teknik servis ve makine imalatı gibi sektörel bazda faaliyetlere başladık. Babadan gelen meslek icabı ile ilk baslarda daha çok yedek parça üretimi yapıyorduk. Ancak 1995 yılından itibaren bu firmaların daha çok makine parkuruna ihtiyaç duyduklarını farkettik ve iş ağırlığımıza da bu yönde hız vererek Tüfekçioğulları Firması adı altında gofret fırınları imalatına başladık. Yine bu süreçte Karaman'da bulunan neredeyse tüm gofret üretimi yapan fabrikalara gofret fırınlarını yaptık. 
3 yıl sonra 1998 yılında Karaman Organize Sanayi Bölgesine gelerek kendi işyerimizi kurarak faaliyetlerimize devam ettik. Faaliyetlerimizi artırarak ilk kurumsallaşma adımlarını atmaya çalıştık. Bu süreç yaklaşık 10 yıl kadar sürdü. Ortağım aynı zamanda kardeşim olan Faruk Bey'le bu sürecin ardından ayrıldık ve 2011 yılından itibaren NEFAMAK adı altında faaliyetlerimize devam etme kararı aldık. Bu süreçle beraber vizyonumuz, misyonumuz, bakış açımız ve gerekse yurt dışında kazanmış olduğumuz tecrübeyi kurumsal bir kimliğe dönüştürmek için caba sarfettik. Öncelikle kalite ve hizmetlerde yarışmaya başladık. 
NEFAMAK'ın uzun vadeli başarısı için, kurumsal değerlere bağlılık ön planda olan, yüksek kalite ve teknoloji içeren makinalar üretebilecek bir makine fabrikası kurmaya çalıştık. 
Yurtdışındaki büyük firmaları kendimize rakip değil ama model olarak seçtik. Öyle olunca da kaliteyi vaat ettik, insanlara “Bizim kalitemiz bu olacak” diyerek yola çıktık. İyi ve kaliteli iş çıkarabilmeniz için iyi bir ekipmana ihtiyacınız var. Ekipmanı iyi kullanacak kaliteli insanlara ihtiyacımız var. Ve ekipmana yatırım yaparken tabi ki insan odaklı yatırım yaptık. Yeni mühendislere iş olanağı sunduk. Su anda bünyemizde başta makine mühendisleri olmak üzere, elektrik, elektronik, metalürji gibi dallarda ihtisas yapmıs yaklaşık 35 kişilik bir mühendis kadrosu bulunmaktadır. 
Yaklasık 2 yıl kadar önce, devletimizin de saglamıs olduğu destekler ile Ar-Ge merkezini kurduk. Şu anda da Ar-Ge merkezinde yaptığımız calısmalar ve bunların başarılı sonuçları hem ulusal hem de uluslararası düzeyde zaten göz önünde. Son 2 yılda sadece Ar-Ge merkezi yatırımımız ile yetinmedik, ihracat odaklı politikamızı da güçlendirecek yatırımlarımızı da artırdık. Bu gün itibari ile 40 kadar yabancı devlete makine ihracatı yapıyoruz. Avrupa'ya ihracatımız artmış düzeyde. İngiltere, Hollanda, Fransa, Hırvatistan, Sırbistan, Makedonya, Kolombiya, Rusya ve Banglades gibi ülkelere ihracat yapıyoruz. 
NEFAMAK 
Personel sayımız şu an yaklaşık 130'’u geçti. 16 bin 500 metrekare kapalı alanımız var. İstanbul'da Showroomumuz’da 1400 metrekare alana sahip. Türkiye’de bisküvi, gofret ve çikolata sektöründe önde gelen firmalar olan Ülker, Eti, Sagra başta olmak üzere Karaman’da yerel olarak faaliyet göstermekte olan bütün bisküvi fabrikalarında ve ülke genelindeki birçok fabrikalarda makinalarımız uzun süredir yüksek kapasiteli ve sıkıntısız olarak çalışmaktadır. Çünkü bizim uzmanlık alanlarımız gofret makineleri. Yani entegre tesisler olarak mutfağından paketleme sürecine kadar yapmış olduğumuz ürün grubumuz bu. Ar-Ge merkezimizde de son 2,5 yılda tasarımını yüzde yüz kendi yaptıgımız ve ürettiğimiz makinelerimiz var. 
Bu alanda Karaman'da da ilk Ar-Ge Merkezi Ünvanı bizim. Yine bu aşamada 3’ün üzerinde yeni proje ve tasarımımız var. Bunlar çok güzel projeler. Allah nasip ederse Karamanımız ve ülkemiz adına inşallah ihracatımızı yüzde 100 artıracak projeler tasarlıyoruz. Yakında da çıkacak inşallah. Türkiye'de gofret makineleri üretiminde lider bir firmayız. Dünyada ilk 3 icerisinde olmak hedefimiz. Ama gofret uretim hatlarını mutfağından paketlemesine kadar yapan dünyada tek firmayız. 
Bu süreçte ilk temennimiz inşallah son dönemde gelen salgın hastalık ülkemizden ve dünyadan bir an önce gider ve ihracatımız artar. Ve ülkemizin refahına katkıda bulunacak yatırımcılar inşallah Karaman'a daha çok gelir. Bunun için de zaten bizler elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bunun için Karaman Organize Sanayisine teşekkür ederim. “dedi.  
UZUN VADELİ, BAŞARI VE KURUMSAL DEĞERLERE BAĞLILIK 
Odak noktaklarının, sürekli yeni yatırımlar yaparak büyümeyi, teknoloji ve dijitalleşme alanlarındaki yeni gelişmeleri takip ederek bunları üretim bantlarına entegre etmek olduğunu dile getiren Nefamak Firması Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Duman; “Nefamak'ın uzun vadeli başarısı, kurumsal değerlere bağlılık, güvenilirlik, bütünlük ve mükemmeliyetçi üretimi içeren entegre yönetim yaklaşımı açısından sağlam bir temel üzerine inşa edilmiştir. Bize göre Nefamak markası müşterilerimize verilen kalite vaadidir. Gelecekteki tüm yatırımlarımız, teknolojik altyapılarımız, yönetim stratejilerimiz bu değerlerin üzerine çıktı. 
Değişimin hızına ayak uydurmak için operasyonel çeviklik çok önemlidir. Konsantrasyona ihtiyacımız var. Odak noktamız, sürekli yeni yatırımlar yaparak büyümek, teknoloji ve dijitalleşme alanlarındaki yeni gelişmeleri takip etmek ve bunları üretim bantlarımıza entegre etmektir. 
Bu hızlı süreçte mühendislik kadromuzun uzun soluklu tecrübeli, vizyon sahibi kişilerden oluşması, geleceğe yönelik hedeflerimizi büyütmemize, yeni ufuklar açmamıza ve küreselleşme için bizi cesaretlendirmemize olanak sağlıyor. 
Ülkemiz ve dünyamız için yeni değerler yaratma yolunda tüm yatırımcılarımıza başarılar dilerim.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284