Duru Bulgur’a Belçika’dan Ödül

Sofralarımızın baş tacı bulgur, besleyiciliği ve sahip olduğu lif oranıyla da değerli bir besin. Taş değirmende üretilen ve içerdiği iki kat lif oranıyla diğer bulgurlardan bir adım öne çıkan Başbaşı Bulgur'un lezzeti Belçikalı uzmanlarca tescillendi.

Duru Bulgur’a Belçika’dan Ödül

Duru Bulgur'un seçkin ürünleri arasında yer alan Başbaşı Bulgur, Belçika'da bulunan International Taste & Quality Institute (iTQi) tarafından verilen Superior Taste Award (Üstün Lezzet Ödülü) nün sahibi oldu. Üstün Lezzet Ödülü, 125'ten fazla tanınmış Avrupalı aşçı ve lezzet uzmanının değerlendirme ve yorumlarının puanlaması sonucu veriliyor. Puanlamalar sonucu Başbaşı Bulgur, üç puan kategorisinin üçünden de yıldız alarak "Sıradışı lezzet" unvanına sahip oldu.

İki kat lif içeriyor

Duru Bulgur'un özel ürünleri arasında yer alan Başbaşı Bulgur'u, buğdayın öğütülmeden taş değirmende sadece kabuğunun soyulması ile elde ediliyor. Normal bulgura göre iki kat lif içeren Başbaşı Bulgur'un besin değeri ise az işlemden geçtiği için tam buğdaya oldukça yakın kabul ediliyor. İri taneli yapısıyla özellikle çocuklar tarafından çok beğenilen Başbaşı Bulgur, beslenme uzmanlarınca en değerli besinler arasında kabul ediliyor.

"Bu ödül Anadolu'nun"

Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru, Başbaşı Bulgur'un lezzetinin doğallığından geldiğini ifade ederek ödül dolayısıyla Türk bulguru adına gururlandıklarını ifade etti. Türk bulgurunu tanıtmak için yurtdışında da pek çok çalışmalar yaptıklarını kaydeden İhsan Duru, Başbaşı Bulgur'un dünya sofralarında daha çok tercih edildiğini belirtti. Yabancıların Başbaşı Bulgur'un özellikle kahvaltılarda ve salatalarda tükettiklerini belirten İhsan Duru şunları söyledi; "Bu tip uluslararası ödüller bizim için büyük bir gurur kaynağı. Anadolu'nun lezzetlerini tüm dünyaya tanıtmak için önemli bir adım. 16 çeşit bulgurla dünya sofralarında yer alıyoruz. Geliştirdiğimiz yenilikçi ürünlerle de bu sayı gün geçtikçe artıyor. Başbaşı Bulgur, bulgur çeşitlerinde en özel yere sahip. Sadece kabuğunun soyulduğu, öğütülme işleminden geçmeyen Başbaşı Bulgur, tane iriliği ve lezzetiyle özellikle çocuklar tarafından çok seviliyor."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284