Duyarli Aile Duyarli Toplum Seminerlerinin Ilki Yapildi

Karaman Il Müftülügü öncülügünde “Aile Irsat ve Rehberlik Bürosu” tarafindan on hafta sürecek olan “Duyarli Aile Duyarli Toplum’’ proje seminerleri, Vaize Ümmühan Simysir koordinatörlügünde basladi.

 Duyarli Aile Duyarli Toplum Seminerlerinin Ilki Yapildi

Sunuculugunu Kur’an Kursu ögreticisi Havva Sen’in yaptigi program merkez Imam-i Azam Camii Imam Hatibi Mehmet Simsek’in okudugu Kur’an-i Kerim tilaveti ile basladi. Ümmühan Simsir’in projenin amaci, kapsami ve konulari ile alakali olarak Yunus Emre Konferans salonunda yapmis oldugu açilis konusmasinin ardindan, Il Müftüsü Nuri Degirmenci projenin anlam ve önemine yönelik bir sunum gerçeklestirdi. Daha sonra projenin ilk adimi olan “Evlilik Öncesi Hazirlik ve Es Olma Bilinci” konulu seminer sunumunu Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Saglik Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelisimi Bölümü Ögretim üyesi Yrd. Doç.Dr. Hatice Yalçin gerçeklestirdi.

Hatice Yalçin konusmasinda, “Saglikli ve mutlu bir ailenin temeli dogru bir es seçimi ile atilir. Dogru es seçimi de öncelikli olarak kisinin kendisini tanimasi ve ne istedigini bilmesinden geçmektedir. Kisinin kendi eksikliklerini bilerek seçecegi este daha mutedil özellikler aramasi gerekmektedir. Her kisinin kendine göre evlenecegi kiside aradigi kriterler farklidir. Ancak mutlu bir yuvanin kurulup devamini saglamak için belli ahlaki kriterler bulunmalidir” dedi.
Seminere katilan misafirlere, evliligin içinde kadini ve erkegi mutlu eden küçük ayrintilardan bahseden Hatice Yalçin, mutlu bir yuvanin aslinda gülen bir yüzde sakli oldugunu belirtti.
Bir yuvanin kurulmasinda ve devaminda her iki tarafinda üzerlerine düsen sorumluluklari yerine getirmesi gerekmekte, dayanisma halinde bu evliligi ayakta tutmak için kadinda erkekte elinden geleni yapmalidir diyen Yalçin’a program sonunda Il Müftüsü Nuri Degirmenci’nin esi Sultan Degirmenci tarafindan çiçek ve hediye takdim edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284