Duygulu Anlar Yasadik, Yasattik…

Ilimizde yerel olarak yayin hayatini sürdüren Karaman’in Sesi Gazete ve Radyo Televizyonu kurucusu Medeni Yavuzaslan, yillar sonra ayni lisede görev yapan ögretmenler ile ögrencileri bir araya getirdi.

Duygulu Anlar Yasadik, Yasattik…

1960 ile 1985 yillari arasinda Karaman Lisesi’nde görev yapan ögretmenler ile okuyan ögrencilerin bulusmasinda eski günler ve anilar konusuldu.
Grand Otel’de 250’ye yakin konugun katildigi gecede hasretler konusuldu. Anilar tazelendi. Geceye Vali Murat Koca ve esi Vildan Koca, Devlet eski Bakani Fikret Ünlü ve esi Ülker Ünlü, Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan ve esi, Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Mustafa Toktay ve Baskan Yardimcisi Riza Duru, IKEV kurucu Baskani Suat Sözer, Mersin Karamanlilar Dernegi Baskani Salih Aydin, Antalya Karamanlilar Dernegi Baskani Orhan Yüksel, ile geceye davet edilen 30’a yakin emekli ögretmen ve davetli konuklar katildi.
Günün anisina hazirlanan slayt gösterisi izlenirken kimi ögretmen ve ögrenciler gözyaslarini tutamadilar. Sehir disindan gelen ögretmenlere günün anisina Yunus Emre ve Karamanoglu Mehmetbey’in büstleri takdim edildi. Daha sonra gecenin çok görkemli geçtigini ve bunu düsünen gazetemiz kurucusu Medeni Yavuzaslan tebrik edildi.
Gece Neyzen, Imam Osman Gözel ve arkadaslarinin seslendirdigi Türk Sanat Müzigi eserleri salondakileri mest etti.
Bu bulusmaya Türkiye’nin dört bir tarafindan katilan ögretmenler ile ögrenciler için 4 Nisan Pazar günü de Karaman gezisi düzenlendi. Konuklara Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesini, yeni Devlet Hastanesini, TOKI konutlarini, Hürrem Dayi ve Tartan Konagi ile Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan fabrikalar gezdirildi.
Vedalasmadan önce Aygün Pide Firininin hazirladigi birbirinden güzel etliekmek, ispanak, Mevlana, peynirli pideler ikram edildi. Konuklar yollarina koyulurken ne olursunuz bu etkinligi önümüzdeki yillarda bir kez daha yapin isteginde bulunarak Karaman’dan ayrildilar.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284