`E-Reçete 20 Islemden Kurtardi`

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi Müstesari ve eski SGK Baskani Fatih Acar, e-reçete uygulamasiyla eczanelerin 20 ayri islemden kurtuldugunu söyledi.

`E-Reçete 20 Islemden Kurtardi`

Acar, yaptigi açiklamada, uygulamaya 15 Ocak 2013 tarihinde geçildigini hatirlatarak, yeni süreci her gün titizlikle takip ettiklerini belirtti.
Söz konusu uygulamanin kagit israfinin önlenmesine ciddi destek sagladigini dile getiren Acar, daha önce kurum ünitelerine getirilen koliler dolusu evraka artik gerek kalmadigini ifade etti.
Acar, Türkiye açisindan uygulamanin çok önemli bir gelisme olduguna dikkati çekerek, bu konuda Avrupa'daki birçok ülkenin Türkiye'yi uygulamada örnek alacagini tahmin ettiklerini söyledi.
Sistemin genel olarak oturdugunu ifade eden Acar, ''15 Ocak'ta geçtigimiz uygulamayla 110 bin civarinda doktorumuz sifresini aldi. Genel olarak sistem tamamen oturmus durumda. Herhangi bir sikintimiz yok'' dedi.
-Eczanelerdeki islem azaldi-
Acar, söz konusu sistemin doktorlar ve eczacilar açisindan büyük kolayliklar sagladigini vurgulayarak, sunlari kaydetti:
''Daha önceden eczanelerimiz hasta geldiginde 26 ayri islemi, bilgi isleme girmek zorundaydi. Ama su anda bütün ilaçlar, yazili olarak geldigi için sadece 6 islemde bu is bitiriyor. Reçete'nin, e-reçete olarak yazilmasi da bu alandaki suiistimalleri tamamen ortadan kaldiriyor.
Biz kurum olarak her gün hangi doktor, ne kadar reçete yazmis görebiliyoruz. Gün sonunda istedigimiz bilgileri rahat bir sekilde alip, analiz ediyoruz. Bu alanda yasanan olasi suiistimallere aninda müdahale etmis oluyoruz.''
Rotahaber
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284