Egitim-Is Genel Baskani Veli Demir’den Kgrt’ye Ziyaret

Egitim-Is Genel Baskani Veli Demir, Karaman Subesi tarafindan düzenlenen sendikanin kurulusunun 10. yili etkinliklerine katilmak üzere geldigi ilimizde KGRT’yi ziyaret ederek çalismalari hakkinda bilgiler verdi.

Egitim-Is Genel Baskani Veli Demir’den Kgrt’ye Ziyaret

Karaman Sube Baskani Isa Çetin ve Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte KGRT’ye gelen Genel Baskan Veli Demir, “Türkçemizin yayildigi, Karamanoglu Mehmetbey’in memleketi Karaman’da olmaktan çok mutlu oldugumu belirtmek istiyorum. Burada bulunma sebebim sendikamizin bugün kurulusunun 10. yili. Bu nedenle Karaman Subesi tarafindan düzenlenen etkinlige katilmak için geldik” dedi.
Demir, Türkiye’deki egitim sistemine de deginerek, “Egitim tüm haklarin en kutsalidir. Egitim hakki diger haklarin kapisini açan bir anahtardir. Eger bir yurttas temel egitimini, bilimsel, laik, demokratik egitimini alamamissa diger haklari kullanma sansi yoktur. Dolayisiyla egitim hakki için herkes elinden geleni yapmalidir. En büyük tahribati, en büyük sikintisi egitim yasadi. Egitim bu dönemde adeta tarumar oldu. Siyasi iktidar 2003’te iktidara geldi ve ise müfredati degistirmekle basladi. Müfredattan bilimsel, laik, demokratik özü Atatürkçü yapiyi siyirip attilar. O yetmedi ardindan Milli Egitim Bakanligi Teskilat yasasi degistirildi. Tabi en büyük sorun ise 4+4+4 denilen egitim yasasi çikarildi. Bu yasayla okullardaki egitim, pedagoji, sanat kapi disari edildi. Türkiye’nin tüm okullari neredeyse medreseye çevrildi. Sadece bununla kalinmadi. Yogun bir kadrolasma yasandi. Norm kadrolar olusturuldu” dedi.
Demir, Egitim-Is’in durusu, referans noktasiyla ilgili olarak da, “Bizim referans noktamiz basta ülkesi olmayanin sendikasi olmaz. Önce Türkiye sonra sendika diyecegiz. Bir baska referans noktamiz tam bagimsiz Türkiye, tam bagimsiz sendika. Bizim referansimiz cumhuriyettir, Atatürk’tür, baris, demokrasi ve emektir. Ülkede sorun çoktur, sorun büyüktür ama en büyük sorun siyasal iktidardir. O halde 1 Kasim tarihinde halkin önüne bir anahtar sunulacaktir. Halk bu anahtari iyi kullanmalidir” diye konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284