Egitim-Is Görevden Alinan Müdürlerin Hakkini Yargiya Tasidi

Egitim-Is Sendikasi görevden alinan okul müdürlerinin haklarinin korunmasi amaciyla Sendika Bölge Avukati Mehmet Sertdemir’i ilimize davet ederek üyeleriyle bir araya getirdi.

 Egitim-Is Görevden Alinan Müdürlerin Hakkini Yargiya Tasidi

Sendika binasinda gerçeklesen toplantida avukat Mehmet Sertdemir, üyelerin sorularini yanitlayip görevden almada yapilan haksizliklari ve hukuksuzluklari tek tek siraladi.

Avukat Sertdemir, “Söz konusu yasa ve ortaya çikardigi sonuç, hak arama hürriyetini kisitlayici niteliktedir. Yapilan uygulama ile maddi zarara neden olunacak ve magduriyetler zinciri olusacaktir. Yapilan puanla degerlendirme islemi, belli bir kesimi kollayacak, koruyacak ve kayiracak sekilde tarafli olarak yapilmistir. Yapilan puanlama ile idare, takdir yetkisini kamu yarari gözetecek sekilde kullanmamis, sübjektif yargilara göre hareket etmistir. Yapilan puanlama, hiçbir somut veriye, ibraz edilebilecek belgeye ve nesnel kanitlara dayanmamaktadir. Yapilan puanlamada mesleki basarilar ve daha önce geçirilen denetimler göz ardi edilmis ve haksizlik yapilmistir. Degerlendirme kriterleri yasada tanimlanmis görevlerim disindaki performanslari içermekte ve daha önce bilgilendirilmeyen, yasal olarak yükümlü bulunmadiginiz performans ölçütlerine tabi tutulmussunuz. Yapilan degerlendirmede kullanilan araçlarin bilimselligi kuskuludur. Sizler hakkinda degerlendirme yapanlar, sizi degerlendirebilecek kadar yeterli bilgi ve gözleme sahip degildir. Hakkinizda degerlendirme yapan sube müdürünün yasal açidan degerlendirme yapma yetkisi yoktur.
Yapilan puan degerlendirmelerinin güvenirligi tartismalidir. Görevlerine basarisizlik nedeniyle son verilen Egitim Is üyesi müdürlerin haklarini sonuna kadar savunmaya kararliyiz ve mutlak kazanacagiz dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284