Egitim-Is Is Birakti

AK Parti Hükümeti tarafindan çikarilmak istenen yeni egitim sistemini protesto etmek amaciyla Egitim-Is Sendikasi Türkiye genelinde bir günlük is birakma eylemi yapti.

Egitim-Is Is Birakti
Ilimizde bulunan Egitim-Is’e bagli çok sayida ögretmen 27 Mart Sali günü Cumhuriyet Parki’nda bir araya gelerek eylem yaptilar.
Egitim-Is Sube Baskani Mahmut Demir burada yaptigi basin açiklamasinda, “AKP iktidari, sendikalarin, demokratik kitle örgütlerinin ve siyasal partilerin tüm itirazlarina kulagini tikamistir. Yasa teklifi Milli Egitim Komisyonundan AKP milletvekillerinin maharetleri sayesinde, tarihte esine az rastlanir bir oylamayla 30 dakikada geçmistir. Yasamsal öneme sahip, egitim sistemimizi ilgilendiren bu yasa teklifi, yangindan mal kaçirir gibi kabul edilmis, muhalefet milletvekillerine meydan dayagi çekilerek adeta fasizm uygulanmistir. Böylece TBMM’ye ve demokrasiye karsi vahim bir saldiri gerçeklestirilmistir. Her firsatta ileri demokrasiden söz eden Basbakan, yürütmenin basi olarak yasama organini baski altina almis, yasanin çikarilacagi tarihi bile kendi belirleyerek var olan demokrasiyi de katletmistir” dedi.
Diger taraftan Egitim-Sen Sendikasinin da 28-29 Mart tarihlerinde iki gün süreyle greve gidecekleri ögrenildi.
Egitim-Sen Sendika üyelerinin 28 Mart Çarsamba günü saat 12.30’da Cumhuriyet Parkinda bir basin açiklamasi yapacagi açiklandi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284