Egitim-Is’in Yeni Baskani Isa Çetin Oldu

Ilimizde faaliyetlerini sürdüren Egitim-Is 4. olagan genel kurulunu geçtigimiz hafta sonu yapti. Yapilan genel kurul sonunda Egitim-Is Il Baskanligina Isa Çetin seçildi.

Egitim-Is’in Yeni Baskani Isa Çetin Oldu

Yönetim Kurulu üyeliklerine ise Baris Erkiliç, Mustafa Eroglu, Nazmi Murat Kalayci, Fatma Kidis Gürer, Fatma Ünüvar ve Mahmut Demir seçildiler.
Egitim Is Baskanligina seçilen Isa Çetin yaptigi açiklamada, “Tüzügümüzde belirtilen temel hedef dogrultusunda, Üyelerinin üstün sorumluluk duygusuna ve egitimin gücüne dayanarak; Atatürk’ün önderliginde kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin bagimsizligini, egemenligini, ulus ve ülke bütünlügünü, laik düzenini, demokratiklesme ve ulusal egitim hedefini gelistirerek korumak ve sonsuza kadar yasatmak için elinden gelen her türlü çabayi göstereceginden kimsenin kuskusu olmasin. EGITIM - IS Tam bagimsizliktan yana anti-emperyalist bir örgüt olarak, Irkçiliga, gericilige ve bölücülüge karsidir. Irk, etnik köken, dil, kültür, din, cinsiyet ve diger nedenlerle hiçbir ayrim yapmaksizin tüm insanlarin deger esitligine inanarak, emegin degerini alabilmesi için Sinif ve kitle sendikaciligini yapmaya devam edecektir. Dinin siyasete alet etmenin önü kesilmelidir. Devlet cemaatlesmenin önüne geçmek için gerekli tedbirleri almali, hiçbir üniversite ögrencisini özel yurtlarin himayesine birakmamalidir. Ildeki ögrenci sayisi kadar devlet yurdu kapasitesi olmalidir. Ögretmen yetistirme sistemi Üniversitelerden alinmalidir. Ulusal egitim politikasi ile toplumun ve bireyin ihtiyaçlari gözetilerek Ögretmen yetistirme sistemi yeniden yapilandirilmalidir. Çalisma hayatinda güvencesiz ve sendikasiz çalisma yasaklanmalidir. Kadrosuz çalistirmaya, tasaronlasmaya 4/B ve 4/C ye HAYIR, esit ise esit ücret çalisanin hakkidir. ILO sözlesmeleri standartlarinda evrensel sendikal haklara ulasmak ana hedeftir. Yöneticilikte liyakat sistemi esas alinmalidir.
Iyi bir gelecek planlamasi ile ne okullarimiza alan disindan atama yapilmali ne de atanamayan ögretmenimiz olmalidir. Okul öncesi egitim zorunlu egitimin içine alinmali, 4+4+4 ucube egitimden vazgeçilmeli, seçmeli dersler kaldirilmali, sanat ve spor agirlikli dersler bilimsel temelde zorunlu olmalidir. Müfredat yeniden Atatürk Ilke ve devrimleri ve ulusal degerler dogrultusunda demokratik, laik, bilimsel bir yapiya kavusturulmalidir. Kamuda taseronlasmaya HAYIR, her çalisan güvenceli olmalidir. Okullarda sinif sayilari en fazla 30 olmali, her 300 ögrenciye bir memur, 200 ögrenci için bir hizmetli kadrosu tahsis edilmelidir. Egitim temel insan hakkidir, okullara ögrenci basina ödenek ayrilmalidir. Egitim tamamen parasiz olmalidir. Saglik harcamalarinda çalisanlarin katkilari kaldirilmalidir.
Uzak köylerde mahrumiyet içinde yasayan ögretmenlere farkli ücret verilmelidir. Her günlük nöbet görevi için 4 saat ek ders ücreti ödenmelidir. Asgari ücret 1500-TL, kamu çalisanlarinin en düsük maasi 2500-TL, ögretmenin maas en düsük 3000-TL, ek ders ücreti 15 TL olmalidir.
Merkezi sinavlar ve YGS kaldirilarak, sinavsiz bir sistemle egitim kademeleri arasi geçis saglanmalidir. Özel dersler ve dershaneler yasaklanmalidir. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve yabanci dil dersleri seçmeli ders olmalidir. Yabanci dil ögretimi 6. siniftan itibaren baslamali ve haftalik ders saati Türkçe ders saatinin 1/4 ini geçmemelidir. Çünkü bireyler düsün temeli olusturamazlar. Bu ilkeler dogrultusunda çalisacagimizi sürdürecegimizi üyelerimize ve kamuoyuna saygiyla duyururuz” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284