Ekim Ayi Karayolu Trafik Güvenligi Il Koordinasyon Kurulu Toplandi

Karayolu Trafik Güvenligi Eylem Plani Il Koordinasyon toplantisi Vali Murat Koca baskanliginda gerçeklestirildi.

Ekim Ayi Karayolu Trafik Güvenligi Il Koordinasyon Kurulu Toplandi

Polisevi toplanti salonunda gerçeklestirilen toplantiya; Vali Koca’nin yani sira J. Kd. Alb. Mustafa Akis, Vali Yardimcisi Erkan Karahan, Il Emniyet Müdürü Mehmet Sahne, Çevre ve Sehircilik Il Müdürü Dehan Ataner Koçak, ilgili kamu kurum ve kuruluslarinin yöneticileri ile sivil toplum kurulus temsilcileri katildi.
Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügünün ev sahipliginde yapilan sunumda, trafikte seyreden motorlu tasitlarin “Egzoz Gazi Emisyonu Kontrolü Ile Benzin Ve Motorin Kalitesi Yönetmeligi” ve “Atiklarin Karayolunda Tasinmasina Iliskin Teblig” kapsaminda uymalari gereken konular görüsüldü.
Buna göre, karayolunda seyreden motorlu tasitlar için; Hususi ve resmi otomobiller ilk üç yas sonunda ve devaminda her iki yilda bir, diger motorlu tasitlar ilk bir yas sonunda ve devaminda yilda bir oldugu ve denetimlerde; egzoz gazi emisyon ölçümü yaptirilmadiginin ve egzoz gazi emisyon ölçüm sonuçlarinin bu Yönetmelikte belirtilen sinir degerlere aykiri emisyona sebep oldugunun tespiti halinde, tasit sahibine Çevre Kanunu’nun 20 nci maddesinin birinci fikrasinin (a) bendine göre 1755 TL idari para cezasi uygulanacagi, tehlikeli atik tasiyan araçlarin Çevre ve Sehircilik Bakanliginca uygun görülen lisansli araçlarla tasinmasinin zorunlu oldugu konulari hakkinda komisyon üyelerine bilgi verildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284