Ekmegi Naylon Posetle Satana Ceza Yolda

Gida, Tarim ve Hayvancilik Bakanligi, açikta satilan ekmegin, `gida ile temas edebilen` ambalaja konulmasindan satis yerini sorumlu hale getirdi.

Ekmegi Naylon Posetle Satana Ceza Yolda

Gida, Tarim ve Hayvancilik Bakanligi, açikta satilan ekmegin, "gida ile temas edebilen" ambalaja konulmasindan satis yerini sorumlu hale getirdi.
Buna göre, ekmegi gidayla temasa uygun olmayan malzemeye sararak satan isletmelere, gida hijyenini ihlal ettigi gerekçesiyle 2 bin 560 lira idari para cezasi uygulanacak.
AA muhabirinin konuya iliskin sorularini yanitlayan Gida, Tarim ve Hayvancilik Bakanligi yetkilileri, bakkal, market gibi ekmek satan isletmeleri konu hakkinda bilinçlendirerek gida hijyenini saglamanin birinci öncelikleri oldugunu vurguladi.
Ambalaj Sanayicileri Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Sadettin Korkut ise "Ekmegin bir ambalaja girmis olmasi memnuniyet verici bir gelisme. Ancak, ekmegin satis asamasina gelene kadar olan süreçteki hijyeni de çok önemli. Dolayisiyla bizim görüsümüz ekmegin üretildikten hemen sonra ambalajlanmasi gerektigi yönünde" dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284