Ekmek Kalitesi Degerlendirme Toplantisi Yapildi

Ilimizde ekmek kalitesinin artirilmasi amaciyla yapilan çalismalarin degerlendirildigi ve bu çalismalarin ekmek kalitesindeki yansimalari ile tüketici tepkilerinin degerlendirildigi toplanti Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi Toplanti Salonunda yapildi.

Ekmek Kalitesi Degerlendirme Toplantisi Yapildi

Toplantiya Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdürlügü Gida ve Yem Sube Müdürü Fatih Ayaz, Firincilar Lokantacilar Pastacilar ve Gida Maddesi Üreten Isyerleri Odasi Baskani Alaaddin Divleli, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Gida Mühendisligi bölümünden Yrd. Doç. Dr. Mehmet Koyuncu, Arastirma Görevlisi Nazli Sahin ve ekmek fabrikasi islemcileri katildi.
Toplantida, Ekmegin besleyici degerini artirilmasi amaciyla ekmek ununa B1, B6 ve B9 (folik asit) vitaminleri, magnezyum, demir, selenyum, potasyum mineralleri, omega 3 ve omega 9 yag asitleri ve lif bakimindan zengin Tam Bugday Ununun % 10 oraninda katilmasinin devam etmesi, Oda tarafindan ekmek üretiminde planlama yapilarak 6 adet ekmek fabrikasinin 10.000 adet ekmegi gündüz üretimini gerçeklestirmesi saglanmis olup ileriki süreçte bu sayinin artirilmasi, Ekmegin üretimden tüketiciye ulasincaya kadar geçen süreçteki kalite kaybinin en aza indirilmesi yönünde gerekli önlemlerin alinmasi, Bir sonraki degerlendirme toplantisinin 24 Agustos 2015 günü saat 14.00’de Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gida Mühendisligi bölümünde yapilmasina karar verildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284