Ekmek Ürecilerine Hijyen Eğitimi

Türkiye Fırıncılar Federasyonu ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereğince ilimiz genelinde faaliyet gösteren ekmek ve ekmek çeşidi üretimi yapan işletmelere hijyen eğitimi verildi.

Ekmek Ürecilerine Hijyen Eğitimi

Yapılan yazılı açıklamada “13 Aralık 2018 tarihinde İl Müdürlüğü toplantı salonunda verilen eğitime Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Görevlileri Avni Kılınç, Feyzal Duru Kandemir, İl Sağlık Müdürlüğü Personeli Handan Altunkan eğitmen olarak katılmışlar ve katılımcılara ekmek ve ekmek üretimi için hijyen uygulamaları hakkında bilgilendirmelerde bulunmuşlardır. Eğitim toplantısına; Gıda ve Yem Şube Müdürü Fatih Ayaz, Karaman Fırıncılar, Lokantacılar, Pastacılar ve Gıda Maddesi Üreten İşyerleri Odası Başkanı Alaaddin Divleli ile ilimizde ekmek üretimi yapan fırın işletmecileri ve çalışanları katılmıştır.

Yapılan eğitim kapsamında katılımcılara, işyerinin çevresi, üretim alanı, zeminler, duvar yüzeyleri, tavan-çatı, kapı-pencere, tüm yüzeyler, hammadde depoları, yıkama alanları, üretim aşamasında kullanılan alet ekipmanlar, aydınlatmaların yeterliliği ve kullanılan suyun sürekli ve içme suyu kalitesinde bulundurulması hakkında gerekli tüm bilgiler verilmiş olup, işletmede çalışan personellerin kullanım alanı olan soyunma odaları, tuvaletler ve el yıkama lavabolarının bulundurulması gerektiği ve bu alanların üretim alanına doğrudan açılmaması konusunda katılımcılar bilgilendirilmiştir. Yapılan toplantıda verilen eğitim sonunda 46 kişiden oluşan katılımcıya sınav yapılmış ve sınavda başarı sağlayan katılımcılara Hijyen Eğitimi Belgesi düzenlenecektir”denildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284