Ekmekte `Katkisiz` Dönem Basliyor

Sofralarin vazgeçilmezi ekmekte `katkisiz` dönem basliyor. Baslatilacak çalismayla katki maddeleri ekmek yapiminda kullanilamayacak.

Ekmekte `Katkisiz` Dönem Basliyor

Gida, Tarim ve Hayvancilik Bakanligi ile Firincilar Federasyonu'nca yapilacak çalismayla ekmek yapiminda katki maddelerinin kullanimi yasaklanacak.
Sofralarin vazgeçilmezi ekmekte ''katkisiz'' dönem basliyor. Baslatilacak çalismayla katki maddeleri, ekmek yapiminda kullanilamayacak. Daha çabuk pismesini ve geç bayatlamasini sagladigi için kullanilan katki maddelerinin yasaklanmasiyla, ekmegin daha lezzetli olmasi ve israfin azaltilmasi hedefleniyor.
Bu çalismayla, ekmekte artik asetik asit, potasyum asetat, sodyum asetat, kalsiyum asetat, laktik asit, askorbik asit, sodyum askorbat, kalsiyum askorbat, sodyum laktat, potasyum laktat ve kalsiyum laktat gibi katki maddeleri yer almayacak.
Türkiye Firincilar Federasyonu Baskani Halil Ibrahim Balci, AA muhabirine, ekmegin sadece un, su, maya ve tuzdan yapilacagini söyledi.
Ekmegin içinde çok sayida katki maddesi bulunduguna isaret eden Balci, ''Bu da ekmegin bayatlama süresini uzatiyordu. Büyüksehirlerde kullanilan katki maddeleri ekmegi, lezzetten yoksun birakiyordu. Katki maddeleriyle ekmek kabariyordu ancak içi bos oluyordu. Dolayisiyla halkimizin damak tadina hitap etmeyen ekmek, hem begenilmiyor hem de israf ediliyordu'' diye konustu.
Balci, yeni düzenlemeyle daha lezzetli ekmek üretilecegini belirterek, ''Anadolu'da üretilen ekmek, büyük vilayetlerdeki insanlarimizin sofralarina gelecek'' dedi.
Balci, söyle devam etti:
''Bu sekilde halkimizin damak tadina hitap eden ve rahatlikla tüketebilecegi ekmek sofralara gelecek. Ekmegin içinde çok sayida katki maddesi var. Bunlarin özeligi, ekmegin hizli pismesini sagliyor ama insanlarimiz begenmedigi için tüketmiyor ve israf olusuyor. Bundan sonra katkisiz ekmek üretilecek. Israf da azaltilmis olacak, insanlar aldigi ekmegi zevkle tüketecek. Bu çalismayi destekliyoruz. Insallah artik damak tadi yüksek ekmekler sofralara gelecek.''
Balci, ekmek fiyatlarinda artis olmayacagini da sözlerine ekledi.
Rotahaber
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284