Ekonomi Bakani Zafer Çaglayan’dan Kmü’lü Ögretim Üyesine Ödül

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Mühendislik Fakültesi Malzeme Bilimi ve Mühendisligi ögretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Savas Sönmezoglu Ekonomi Bakanligi ile Türkiye Ihracatçilar Meclisi’nin destekledigi `Metalik Fikirler` isimli AR-GE proje pazarinda üçüncü oldu.

Ekonomi Bakani Zafer Çaglayan’dan Kmü’lü Ögretim Üyesine Ödül
Istanbul Demir ve Demir Disi Metaller Ihracatçilari Birligi (IDDMIB) koordinatörlülügünde; metal sektörünün ihtiyaç duydugu hammaddelerin özelliklerini ve çesitliligini artirarak ana ürün gruplarindan mamül ürünlere inovasyon özelligi katan projeleri metal sanayisine kazandirmak amaciyla düzenlenen AR-GE proje pazari akademisyen, sanayici, girisimci ve ögrenci olmak üzere 4 kategoride gerçeklestirildi.
37 üniversiteden akademisyen kategorisinde 267 ve toplamda 410 projenin katilimiyla kendi alaninda bir rekor kiran yarismada Yrd. Doç. Dr. Savas Sönmezoglu "Bio-implant Malzemelerin Gelistirilmesi" konulu projesi ile 5.000 TL degerindeki üçüncülük ödülünü kazandi.
Ödülünü Ekonomi Bakani Zafer Çaglayan'dan alan Sönmezoglu yaptigi açiklamada ödülü kazanmaktan mutluluk duydugunu ifade ederek "Bu projede; paslanmaz çeliklerin biyomalzeme olarak kullaniminda gözlenen sorunlarinin TiN/TiO2 çoklu-tabaka ile giderilmesi ve tip sektöründeki yani özellikle implant alanindaki pazar payinin arttirilmasi amaçlanmistir. Bizim projemiz sayesinde, hem maliyet olarak piyasadakilere oranla daha ucuz hem de çift tabaka ile korozyon direncinin yaninda biyouyumlulugu da gelistirilmis yeni implantlar elde edilecektir." dedi
 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284