El Emegi Göz Nuru Eserlerini Sergilediler

Halk Egitim Müdürlügü tarafindan Suduragi Kasabasinda gerçeklestirilen El Sanatlari Kursunun sergi açilis programi yapildi.

El Emegi Göz Nuru Eserlerini Sergilediler

Programa Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, Suduragi Belediye Baskani Dervis Mehmet Ceyhan, Il Müftüsü Nuri Degirmenci, KOSGEB Il Müdürü Mevlüt Tavsan, Çalisma ve Is-Kur Il Müdürü Kenan Ates, Milli Egitim sube müdürleri, okul müdürleri, vatandaslar ve ögrenciler katildi.
Sergi açilisinda konusan Il Müdürü Asim Sultanoglu, unutulmaya yüz tutmus el sanatlarimizin önemini belirterek “Gelinlik kizlarimiz, duygularini ve hayallerini el emegi göz nuru eserlerine naksediyor. Makinelerle yapilan nakis islemelerinde ayni hazzi ve mutlulugu görmek mümkün degil. Bu eserler bizim örfümüzün, gelenegimizin ürünüdür, öz sanat eserlerimizdir. Halk Egitim Müdürlügümüzün açtigi kurslarla bu degerlerimiz unutulmayacaktir.” dedi.
Konusmasinin sonunda Sultanoglu, katkilarindan dolayi Belediye Baskani Mehmet Ceyhan’a ve kurs için yer tahsis eden Il Müftüsü Nuri Degirmenci’ye tesekkür etti.
Sergi ile kasim ayindan bu yana egitim verilen Igne Oyasi ve Hazir Gereçlerle Yapilan Nakis Kursunu tamamlayan 30 ögrenci, protokol üyelerinden belgelerini aldilar.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284