Elektrik, Su, Gaz Kâbusuna Son

Ev ve isyerlerini tasiyanlarin korkulu rüyasi haline gelen tesisat aboneligini açtirip kapattirmak tarih oluyor.

 Elektrik, Su, Gaz Kâbusuna Son

E-devlet sistemiyle abonelik internetten yeni adrese tasinacak.
Bugün gazetesinden Hasan Bozkurt'un haberine göre; Basbakan Tayyip Erdogan baskanligindaki Bilim, Teknoloji Yüksek Kurulu (BTYK), e-devlet hizmetlerinin artirilmasi karari aldi. Bu çerçevede tasinirken eski evin elektrik, su ve dogalgazini kestirip tekrar baglatma derdi sona eriyor. Bu abonelikler artik e-devlet sistemi ile internet üzerinden yeni adrese tasinabilecek.E-devlet hizmetlerinde Avustralya örnek oldu.
IHRACAT ISLEMLERINE 2 DAKIKA
BTYK toplantisinda, Türkiye'nin e-devlet alanindaki hizmetlerinin daha da hizlandirilmasi kararlastirilirken, dünyadaki çarpici e-devlet uygulamalari da ele alindi. Güney Kore, bir vatandasin bir yil içinde devlet dairelerine gitme süresini 3'ün altina indirme karari aldi. Bu yönde de çalisma baslatti. Güney Kore'de ihracat islemleri 2 dakikaya, ithalat da 1,5 saate indirildi. Yine bu ülkede kurulan veri merkeziyle 1,2 milyar TL'lik tasarruf saglandi.
24 DOLAR TASARRUF
ABD, e-devlet hizmetlerini yayginlastirarak, devlet dairesine gidilerek yapilan islem basina 24 dolar tasarruf etti. Singapur'da pasaport bekleme süresi kisaldi. Filipinler'de 616 firmanin verilerinin sisteme aktarilmasiyla, kayitdisilik azaltildi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakani Nihat Ergün de BTYK'da alinan son kararlari degerlendirerek, e-devlet kapisinin yeni uygulamalarla zenginlestirilecegini müjdeledi.
Ergün, e-devlet uygulamalari ile kisa zamanda, yüksek olmayan maliyetlerle vatandaslarin yasam kalitesinin artirilmasina ciddi katkilar yapilabilecegini dile getirdi. e-Devlet uygulamalarinin yayginlastirilmasiyla verimlilik artisi saglanacagini, zamandan ve maliyetten tasarruf edilecegini belirten Ergün, "Vatandasimizi, tüm hizmetlerini e-Devlet kapisindan yapabilir hale getirmek zorundayiz. Bu anlamda çarsamba günü yaptigimiz BTYK'da çok önemli kararlar aldik. Çalismalar bundan sonra daha da hizlanacak" dedi.
UYGULAMA 5 YASINDA
Türkiye'nin bilgi toplumuna geçis sürecinde önemli bir kilometre tasi olan e-Devlet Kapisi, 18 Aralik 2008 tarihinde Basbakan Tayyip Erdogan tarafindan hizmete açildi. Hedef vatandaslarin 7/24 kesintisiz hizmet alabilmesi. Geçen sürede 15 milyonun üzerinde vatandas e-devlet kapisindan hizmet almayi tercih etti. Genellikle sigorta hizmet dökümü, çalinti araç sorgulama, dava gibi kendisini yakindan ilgilendiren konular vatandas tarafindan e-devletten alindi.
Kaynak: Bugün

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284